7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kanal çalışmaları basına tanıtıldı

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde yürütülen Yağmur Suyu Uzaklaştırma Açık Kanal Çalışmaları'nın 2. etabı sürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve Selçuklu Belediyesi tarafından finanse edilen çalışmaları incelemek için basın gezisi düzenlendi. Gezide ilk olarak Sille Mahallesi'nin üst kısımlarında yer alan Sille Deresi başlangıcına yapılan çalışmaları yerinde incelendi.

Daha sonra 500 Evler ve Yazır Mahallesi'nin üst kısımlarına yapılan 2. etap çalışmalarına geçildi. İncelemenin ardından konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, kanal çalışmalarının gelecekteki imarlaşma için çok önemli olduğunu belirterek, "Bu kanalın civarından çevre yolu geçme projesi var. Bu nedenle bu proje büyük önem taşıyor. Projelendirmesini KOSKİ'nin yaptığı bu çalışmanın finansörlüğünü belediyemiz üstlendi. 3 etaptan oluşan bu çalışmanın ilk etabı olan 3 bin 600 metrelik kısmı geçen yıl tamamlandı. İkinci etap olan 8 bin 300 metrelik kısmın yapımı ise başladı ve yakın zamanda bitirilmesi planlanıyor. 4 bin metrelik son kısım ise 2009 yılı içinde başlayacak. Bu kanallar sayesinde dağ eteklerinden inen yağmur ve kar suyunun aşağıda bulunan mahalleleri tehdit etmesini önledik" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya'daki belediyelerin vatandaşa hizmet etme adına örnek bir işbirliği içinde hareket ettiğini dile getirerek, "Biz bu işbirliğiyle gurur duyuyoruz. Bu yapılan çalışmalar kısa vadeli çalışmalar değil, önümüzdeki yılları düşünerek hazırlanan geleceğe yönelik projeler. Bu kanalların yapılacağı bölge geleceğin Konya'sının yapılaşacağı bölge. 2020 yılı tahminlerine göre Konya'nın nüfusu 2 milyonu geçerken, Selçuklu'nun nüfusunun bir milyonu aşacağını tahmin ediyoruz. Bu nedenle bu bölgenin ve Konya'nın geleceği için bu tür çalışmalara imza atıyoruz. Yağmur Suyu Hattı Konya'da ilk defa yapılan bir uygulama. Bu kanallar sayesinde dağ eteklerinden inen sular hem mahallelerimizi tehdit etmeyecek, hem de bu su başka amaçlar içinde biriktirilebilip kullanılabilecek" şeklinde konuştu.

Geziye Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen'in yanı sıra KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun, AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen ile daire müdürleri de katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 17:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?