6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kanalizasyonlarda temizlik

KONYA'DA KANALİZASYON ŞEBEKE TEMİZLİĞİ UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon şebekesinin sağlıklı ve kesintisiz çalışmasını sağlamak için 2007 yılında başlattığı uygulamayı bu yıl gerçekleştireceği 38 bin metre temizlik çalışması ile sürdürüyor.

Kanal temizlik çalışmalarında son teknoloji kanal açma aracı ve kanal içi görüntüleme sistemleri kullanan KOSKİ, kanalizasyon şebeke temizliği ile şebekenin tam kapasitede sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Kanal şebeke temizliği ile yaz aylarında yağmur ızgaralarında oluşan kokunun önüne geçmeyi hedefleyen KOSKİ, ayrıca şebekenin ıslah gerektirip gerektirmediğinin de tespitini yapıyor. 2010 yılında 38 bin metre kanalizasyon şebekesi temizlik çalışmasını gerçekleştirecek olan KOSKİ Genel Müdürlüğü, şu ana kadar 24 bin metre temizlik çalışması yaptı. Fatih, Işıklar, Kılıçarslan ve Dumlupınar Mahallerinde kanalizasyon şebeke temizliğini tamamlayan KOSKİ, çalışmalarını Sakarya Mahallesi'nde sürdürüyor.

2 milyon 700 bin metre kanal şebekesi bulunan Konya'da, 2007 yılında başlayan kanal temizlik çalışması 2010 yılında yapılanlarla 500 bin metreye ulaşacak. Her yıl düzenli olarak yapılan kanalizasyon şebeke temizliği uygulaması, şehrin tamamını kapsayacak şekilde önümüzdeki yıllarda da sürdürülecek.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 15:01:01
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 18:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?