6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kapan zanlıları yarın adliyede

Konya Emniyeti tarafından 13 ilde ortaklaşa düzenlenen "Kapan" adlı operasyon kapsamında gözaltına alınan ve sorguları devam şüpheliler yarın adliyeye sevk edilecek.

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün (KOM) 10 aylık yaptığı çalışma sonucunda Konya ve İstanbul başta olmak üzere, Tekirdağ, Diyarbakır, Adana, Mersin, Antalya, Denizli, Bodrum, İzmir, Bursa, Niğde ve Ankara'nın da içinde bulunduğu 13 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

100 milyon dolarlık vurgun yaptığı iddia edilen suç örgütünü "Kapan" operasyonuyla çökerten polis, aralarında lider Mert Ali A.'nın da bulunduğu 81 kişiyi gözaltına almıştı. İlk ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan şüpheliler dışındaki 56 kişi Konya Numune Hastanesi'nde sabah saatlerinde tekrar sağlık kontrolünden geçirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri alınmak üzere tekrar şubeye götürülürken, örgüt lideri Mert Ali A. kameralara el salladı. Öte yandan gözaltında bulunan 56 kişinin yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 10:52:18
Güncelleme :22 Mart 2008 Cumartesi 10:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?