4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

Konya'da etkisini gösteren kar yağışı dolayısıyla çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, bazı ilçelere elektrik verilemiyor. 

Yağış maddi hasarlı kazaları beraberinde getirirken, yoğun kar yağışının bulunduğu Antalya ve Isparta karayollarında araçların zincirsiz hareket etmelerine izin verilmiyor. Konya kent merkezinde gece başlayan yağış öğle saatlerinde etkisini yitirdi. Gece yağan karla Mevlana Müzesi de beyaz örtüye büründü. Kar yağışı ilçelerde ise etkili oluyor. Beyşehir, Derebucak, Hüyük, Seydişehir ve Bozkır ilçelerine bağlı çok sayıda köy ve kasaba yolu ulaşıma kapanırken, yaşanan arızalardan dolayı ilçelere elektrik verilemiyor. Bu ilçelerde eğitime 1 gün ara verilerek okullar tatil edildi.
 
Konya Bölge Trafik Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yoğun olarak devam eden kar yağışı nedeniyle Antalya ve Isparta karayollarında ulaşımın güçlükle sağlandığı ve araçların zincirsiz hareket etmesine izin verilmediği bildirildi. Ankara, Adana ve Aksaray karayolunda ulaşımda aksamaların olmadığı belirtilirken, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda birçok yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların meydana geldiği belirtildi. Kar yağışının gün boyu etkili olacağı, yol açma ve tuzlama çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 13:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?