6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Karaaslan Parkı'nın temeli atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaaslan bölgesine yaptırılacak olan ve Konya'nın en büyük parkı olma özelliğini taşıyacak Karaaslan Parkı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Karaman Yolu üzeri Kaaslan bölgesine yaptırılacak parkın temel atma törenine Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Faruk Dügen, merkez ilçe belediye başkanları ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Meram bölgesinin park ve piknik alanı konusunda zengin bir bölge olduğunu belirterek, "Bu temelini atacağımız büyük park hem Konyamız, hem de Meram ilçemiz için gerçekten anlam ifade eden bir yatırım olacak. Meram'da 2 yıl içinde küçüklü büyüklü 60'a yakın parkın açılışını yaptık. Konya'nın en büyük parkının ilçemizde bulunması ise ayrı bir gurur kaynağı" dedi.

KONYA'YI DÜNYA KENTİ HALİNE GETİRİYORUZ

Daha sonra kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın her alanda yoğun bir çalışma içinde olduğunu ifade ederek, "Konyamız her alanda gelişmeye ve güçlenmeye devam ediyor. Bu çalışmalarla Konya'yı bir dünya kenti haline getirme hedefimize adım adım ilerliyoruz. İki hafta sonra başlayacak Şeb-i Arus törenleri ile Konya dünyayı ağırlayacak. Yani dünyanın kalbi Konya'da atacak" şeklinde konuştu.

Belediye olarak Konya'nın en büyük parkının yapımına imza attıklarını ifade eden Başkan Akyürek şöyle devam etti: "Bu parkımız 186 bin metrekare alan üzerine kuruluyor. Bugüne kadarki parklarımızın ortalama büyüklüğünün 100 bin metrekare civarında olduğunu düşünürsek parkın büyüklüğü daha da belirginleşiyor. Bu parkımızda bir ilk olarak 15 bin metrekare meyve bahçesi var ve bu parka gelen vatandaşlarımız bu meyvelerden 2-3 kilogram kadarını dalından koparıp evine götürebilecek. Ayrıca park içinde bulunacak binicilik parkurunda engelli vatandaşlarımız rehabilite edilebilecek. Ayrıca süs havuzu, gölet, oyun alanları, basketbol, futbol ve tenis sahaları, çardaklar, büfeler ve diğer sosyal aktivite yerleriyle bu park Türkiye'de birçok ilke sahne olacak."

YEŞİL ALAN MİKTARINI ARTIRIYORUZ

Konya'nın en güzel parkını bu bölgeye yapmanın mutluluğunu yaşadığını da vurgulayan Başkan Akyürek, "Konya'da yeşil alan konusunda 5 yıl içinde önemli gelişmelere ve yatırımlara hem Büyükşehir, hem de ilçe belediyeleri olarak imza attık. 5 yıl önce kişi başına düşen yeşil alan miktarı 12-13 metrekare iken şimdi nüfusun artmasına rağmen bu rakamı 35 metrekareye kadar çıkardık. Çiçek gibi bir Konya hedefimize adım adım ilerliyoruz. Bu bölge bu parkla birlikte bir yıl içinde önemli bir cazibe merkezi haline gelecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri butona basarak parkın temeline ilk harcı döktüler. Temel atmanın ardından Başkan Akyürek ve protokol üyeleri parka ilk ifdanı birlikte diktiler. 186 bin metrekare alan üzerine kurulu olan parkın 5 milyon 664 bin YTL'ye mal olacağı ve 300 gün içinde yapımının tamamlanarak hizmete açılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 13:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?