30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Karaburun plajı işletmeye açılıyor

BEYŞEHİR'DE KARABURUN PLAJI İŞLETMEYE AÇILIYOR

Konya'nın Beyşehir ilçesinin en gözde kumsal alanı olan Karaburun Plajı işletmeye açılıyor.

İzmir'de faaliyet gösteren, ünlü gelinlik firması Madam Burcu'nun sahiplerinin işletmesine talip olduğu Karaburun Plajı bu yıl turizm mevsiminde bambaşka bir görüntü sergileyecek.

Üstünler beldesinin Beyşehir Gölü sahilinde yer alan Karaburun Plajı'nı Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği geçtiğimiz yılın sonunda kiraya çıkardı. İşletmeye talip olan Madam Burcu firmasının sahipleri Davut-Mustafa Şeker kardeşler 5 yıllığına bu sahil bölgesini kiraladı. Üstünler Belediye Başkanı Ethem Özgür, yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü'nün en gözde plajı olan, yaz mevsiminde tatilseverlerin uğrak mekanı olan Karaburun Plajı'nın bu yıldan itibaren turizm işletmesine açılacağını söyledi.

İzmir'de faaliyet gösteren Üstünlerli iş adamı hemşehrilerinin bölgelerine hizmet gelmesi amacıyla buranın işletmesine talip olduğunu belirten Özgür, “Burası uzun yıllardır bakımsız ve atıl vaziyette bir sahil alanımızdı. İşletmeye açılması ile birlikte güzel bir plaj alanı haline dönüşecek. Burası sahipsizlikten kurtulmuş olacak. Buraya duş, gölgelikler, tuvalet, kafeterya gibi oturma alanları yapılacak. Yani vatandaşlarımız göle girebilmek ya da piknik ya da çadır kurmak amacıyla geldiğinde cüzi bir ücret karşılığında tıpkı Yakamanastır Mesire Alanı gibi güzel hizmetler alabilecek. Burası çevre kirliliğinden ve bakımsız vaziyette olmaktan kurtulmuş olacak” dedi.

Belediye Başkanı Özgür, Türk halkının Akdeniz ve Ege'deki sahil turizmine de doyduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız artık yayla turizmine yönelmeye başladı. Bölgemizde sahildeki zengin insanlar arazi almaya başladılar. Buralara yayla evleri yapılmaya başlandı. Kavurucu yaz sıcaklıklarının yaşanmadığı, Ege ve Akdeniz'e göre daha serin ve bol oksijene sahip bu bölgemizin gelecekte yol projelerinin de devreye girmesiyle turizm noktasında daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Çünkü, bölgeye kazandırılan yeni oteller ve yatak sayımızın giderek artması da bu yöndeki olumlu gelişmeleri gözler önüne seriyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2011 Çarşamba 12:45:01
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 12:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?