6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Karadiğin'de son toplantı

Belediyeler Kanunu'na göre, nüfusu 2 binin altına düşen ve tüzel kişiliğini kaybedecek olan Konya'nın merkez Meram ilçesine bağlı Karadiğin Belde Belediyesinde son meclis toplantısı yapıldı.

1999 yılında kurulan ve 29 Mart tarihinden sonra mahalle statüsü kazanacak olan Karadiğin Belde Belediyesi'nin mevcut belediye başkanı Sami Yıkılmaz başkanlığındaki meclis toplantısına meclis üyeleri, belediye personeli ve beldede görev yapan kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

Başkan Sami Yıkılmaz, Belediyeler Kanunu'nda yapılan değişiklikle Karadiğin'in artık Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandığını ve yerel seçimlerle tüzel kişiliğinin sona ereceğini hatırlattı. Alınan bu kararın Konya ve Karadiğin için hayırlı olmasını dileyen Başkan Yıkılmaz, 5 yıl birlikte görev yaptığı meclis üyeleri, belediye personeli ve kamu kurumlarının temsilcilerine teşekkür ederek haklarını helal etmelerini istedi.

Duygusal ortamda geçen toplantının sonunda Başkan Yıkılmaz, meclis üyeleri, belediye personeli ve kamu kurumlarının temsilcilerine plaket ile teşekkür belgesi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 14:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?