6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Karakolu bedava yapmaya talip

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Hudut Karakolu'na yapılan hain saldırıda 17 askerin şehit olması sınır boylarındaki karakolların yapısının yeniden sorgulanmasına neden olurken, Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir müteahhit firma karakol inşaatlarında bedelsiz olarak görev almaya hazır olduğunu açıkladı.

Beyşehir'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhit firmanın sahibi Hamza Nergiz, görev verilir, imkan sunulursa sınır karakollarının inşaatında ücretsiz olarak rol üstlenebileceklerini söyledi. Bölgede hayata geçirilecek inşaat faaliyetlerinin işçilik hizmetlerinde hiçbir ücret talep etmeden görev almaya hazır olduklarını belirten Nergiz, emrinde çalışan inşaat işçilerinin de seve seve sınırdaki çalışmalarda ücretsiz çalışmayı taahhüt ettiklerini belirtti.

"Karakollarımız vurulmasın, askerlerimiz şehit düşmesin" şeklinde bir slogan oluşturduklarını ve hiçbir Türk evladının hudut karakollarında bundan sonra burnunun kanamasını dahi istemediklerini ifade eden Nergiz, televizyonlarda sınırdaki karakolların mevcut durumunu gördükten sonra oldukça üzüldüklerini ve bundan etkilenen emrindeki inşaat işçilerinin de böyle bir proje gerçekleştirilmesi halinde bölgeye seve seve gitmeye hazır olduklarını ifade ettiklerini dile getirdi.

Nergiz, "Vatan evlatlarımız hudut boylarında şehit oldukça, bu haberler
geldikçe huzursuz oluyoruz. Bizler de bir şey yapalım, ücretsiz olarak sınırda yapılacak karakol inşaatlarında çalışalım diyen çalışanlarımıza biz de destek verdik. Onların bu talepleri karşısında oldukça duygulandık ve proje böylelikle gelişti" dedi.

ÜZERİ ŞEMSİYE GİBİ KAPALI KARAKOLLAR İNŞA EDELİM

Mevcut sınır karakollarında basit inşaat sistemleriyle yapılmış binalar gördüklerini, çamur, kar ve yağmurdan çok çabuk etkilenebilecek bu yapıların yeniden inşa edilmesi için modern teknolojinin son imkanlarının seferber edilebileceğini vurgulayan Nergiz, şu öneriyi getirdi:

"Bizim önerimiz bomba düştüğünde içeriye tesir etmeyecek, binanın üzerini şemsiye ya da mantar biçiminde kapatarak manyetik alan oluşturabilecek sistemler kurulmasıdır. Betonarme binaların tesis edileceği karakollarda gizli sığınak ve çıkışlarla siper ve mevzilere gidecek altyapının oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu organize edebileceğimiz plan ve projeler oluşturabiliriz."
Hudut boylarındaki karakolları yeniden imar etmek için bir gönül seferberliği başlattıklarını, Doğu ve Batı illeri ile Konya'dan da meslektaşlarının bu projede yer almaya hazır olduklarını vurgulayan Nergiz, aynı şekilde daha önce firmada çalışan ve Türkiye'nin birçok ilinde yaşayan inşaat işçilerinin de, "Üstümüze düşen görev ne ise seve seve yapmaya hazırız" diyerek bu kutsal görevde yer almaya hazır şekilde gelecek haberi beklediklerini dile getirdi.

Bu konuda oldukça iddialı ve samimi olduklarını ifade eden Nergiz, şunları kaydetti:
"Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Bulunduğumuz bölgedeki yöneticilerimiz, kurum idarecilerimiz gönül seferberliği içerisinde bugüne kadar hiçbir ücret talep etmeden yaptığımız işçilikleri biliyor. O yüzden diyoruz ki, biz buradaki karakol inşaatlarının işçiliğini bedelsiz yapmaya hazırız. Devletimiz eğer bize bu görevi verirse bundan büyük ölçüde kazançlı çıkacaktır. Türkiye inşaat sektöründe her zaman gururlandığımız, övündüğümüz şekliyle dünyada bir numaradır."
Beyşehir'de bir inşaatın yapımını üstlenen işçiler ise, toplu olarak hain saldırıları kınadıklarını belirterek, "Karakollarımızı yapmaya hazırız" şeklinde slogan attı.

İnşaat işçileri hep bir ağızdan sınır karakollarında gönüllü olarak çalışmaya hazır olduklarını dile getirirken, daha önce Güneydoğu'da bulunduğunu belirten inşaat ustası İmdat Akbaş, "İnşaat ustası olarak ücret talep etmeden Güneydoğu'da yine çalışabilirim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 12:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?