4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Karalastik sörfçülerin gözdesi

Türkiye'de yıllardır özellikle köylüler tarafından tercih edilen ve karalastik diye tabir edilen ayakkabılar, son yıllarda sörfçüler tarafından tercih edilmeye başlandı. Çabuk kuruması ve tabanının kaymamayı nedeniyle tercih edilen karalastikler 5 YTL'den alıcılarını bekliyor.

Konya'da 51 yıldır karalastik ayakkabı üreten bir firmasının imalat sorumlusu Ahmet Gayan, ayakkabılara talebin hala devam ettiğini belirterek, "Biz sadece Konya'ya değil tüm Türkiye geneline satış yapıyoruz. Özellikle sahil kesimleri ve doğu bölgelerinden talep geliyor. Yıllık 500 bin ayakkabı üretim kapasitemiz var ve bu üretimimizin neredeyse tamamını satabiliyoruz. Bu ayakkabının özelliği sağlam ve dayanıklı olması. Herhangi bir dikiş yeri olmadığı için yırtılma, açılma gibi bir sorun yaşanmıyor. Dağda, taşta, karda, kışta her yerde giyilebilir" dedi.

Köylüler tarafından tercih edilen karalastiğin yıllar değiştikçe müşteri kitlesinin de değiştiğini dile getiren Ahmet Gayan, "Bu ayakkabılar çiftçiler ve hayvancılıkla uğraşanlar tarafından tercih ediliyordu. Ancak şimdi özellikle sahil kesimlerinde sörf sporuyla uğraşanlar rağbet gösteriyor. Sağlam olması, çabuk kuruması ve altının kauçuk olması nedeniyle sörf tahtasından ayağın kaymaması, bu ayakkabının satın alınma nedenleri arasında yer alıyor. 5 YTL'den başlayan ayakkabılarımızda şekil olarak birçok çeşit sunuyoruz. Sörfle uğraşanlar ise sadece bir modelden alıyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 12:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?