5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Karamollaoğlu'ndan Başbakan'a ağır itham

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, "Bir zamanlar beraber yürüdüğümüz insanlar şimdi değişmişler, tanınmaz hale gelmişler. Başbakan, ’Ben her dine eşit mesafedeyim’ diyor. Bu sözü nasıl dersin? Hiç mi Allah korkusu yok sende?" dedi.

SP Meram İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları’nın Fuar Kültür Merkezi’nde düzenlediği ’Avrupa Birliği Sürecinde Türkiye’ konulu konferansa Saadet Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, SP Konya İl Başkanı Zülfikar Gazi, Konya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa ve partililer katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Konya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, okunan İstiklal Marşı’na dikkat çekerek,"Törenin başında İstiklal Marşı okuduk. İstiklal Marşı istiklalimizin sembollerinden birisidir. Bu sembollerden birisi de Anayasa’dır. Ancak şuan ki hükümetimiz, Papa heykeli altında Avrupa Birliği (AB) Anayasası’na imza atıyor. Artık bizim istikbalimizin tam bir istiklal olup olmadığını gözden geçirmemiz gerekir" dedi.

Erbakan hükümeti döneminde yapılan yatırımların anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle devam eden konferansta, partililer uzun süre Erbakan lehine slogan attı.

Konferansta konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, kendilerinin dertlerinin sadece milletin çektiği sıkıntıları çözmek olduğunu vurgulayarak, "Bizim yapmak istediğimiz milletimizi silkmek, uykudan uyandırmak. Biz "Tehlike geliyor" diyoruz. Ama bazıları tehlikeyi görmesine rağmen, uykusunda karabasan gelmiş gibi kıpırdamadan bekliyor" şeklinde konuştu.

17 Aralık gününe de değinen Temel Karamollaoğlu, "Bugün herkes o güne kilitlenmiş. Sanki o günün sabahı ya herşey mahvolacak, ya da düzelecek. Bence o gün hiç birşey olmayacak; hiçte önemli bir gün değil. Bize gelin görüşelim diyecekler ve şartlar, projeler öne sürecekler. Ancak o proje tamamlandığında o gün imzayı atanların hiçbiri ortada olmayacak. En az 10 yıl boyunca ne mali yardım ne serbest dolaşım olmayacak" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da yüklenen Karamollaoğlu, "Bir zamanlar beraber yürüdüğümüz insanlar şimdi değişmişler, tanınmaz hale gelmişler. Başbakan, bugün AB’ye "Ben her dine eşit mesafedeyim" diyor. Niyeti Avrupa’ya "Ben adilim" demek. Gafil olan, şaşkın olan insan sözünün nereye gideceğini bilemez. Bu sözü nasıl dersin? Hiç mi Allah korkusu yok sende? Bu sözü nasıl dersin? Yarın biri "Ben de her dine eşitim diyerek, önce kiliseye sonra camiye, havraya giderse ne olacak? Ve bu insan seni, kaynak gösterecek olursa ne olacak? Hiç mi haktan utanmak yok?" diye konuştu.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 11:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?