6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kararan hayatın bedeli 24 bin TL!

Konya'da çeşme duvarına çarparak bir çocuğun ölümüne neden olan sürücüye verilen 3 yıl 4 aylık ceza 24 taksitle ödenmek kaydıyla 24 bin TL para cezasına çevrildi.

20 Temmuz 2008 tarihinde Konya'nın Akören ilçesine bağlı Avdan beldesinde Bahattin A. (26) idaresindeki 42 NP 143 plakalı kamyon ile B.G. (48) yönetimindeki 42 PF 787 plakalı araç çarpışmıştı.

Kazanın etkisiyle Bahattin A.'nın kullandığı kamyon yoldan çıkarak yol kenarında bulunan çeşmeye çarpmış bu sırada çeşmeden bidonla su dolduran 6 yaşındaki Şerife Çetme yıkılan duvarın altında kalarak yaşamanı yitirmişti.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde olaya ilişkin devam eden davanın karar duruşması görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Bahattin A. ve kazada ölen Şerife'nin ailesi katıldı. Mahkeme heyeti Şerife'nin ailesine şikayetçi olup olmadığını sordu. Aile, şikayetinden vazgeçtiğini belirtti.

Bahattan A.'nın kazada tam kusurlu olduğunu belirten cumhuriyet savcısı sanığın 'taksirle istemeyerek bir insanın ölümüne neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti sanık Bahattin A.'ya son sözünü sordu.

Bahattin A. da, "Böyle bir kazanın olmasını istemezdim. Takdir mahkemenin" dedi. Bahattin A.'nın 4 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirten mahkeme heyeti, bu cezayı 3 yıl 4 aya indirildiğini ifade etti. Müşteki ailenin şikayetinden vazgeçmesi üzerine sanığın cezası 24 bin TL'ye çevrilerek 24 taksitle ödenmesine hüküm edildi. Çobanlık yapan Baba İbrahim Çetme ile tarla işlerinde çalışan anne Ümmü Çetme'nin 5 çocuklarından en küçüğü olan Şerife'den geriye sadece okula gitmek için çektirdiği bir fotoğraf kalmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 13:30:37
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 13:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?