5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Karatay 5 yılda yatırım üssü oldu

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan Adayı Mehmet Hançerli, nüfusu 230 bine yaklaşan Karatay ilçesinin 5 yılda gereken tüm hizmeti aldığını, gerçekleşen hizmetlerin geçmiş yıllarla mukayese bile edilemeyeceğini söyledi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilçenin hizmetlerde hep ilkleri yaşadığını, Pazar Marketler, Mobil Aşevi, Emekli Konakları, 13 adet okul yapımı, hayvanat bahçesi, KTO – Karatay Üniversitesi gibi hizmetlerin Karatay’a kazandırılan ilkler olduğunu bildirdi.

Düzenli şehirleşme açısından modern, her türlü sosyal donatıya ve çevre düzenlemesine sahip toplu konut alanlarıyla planlı kentleşmeyi sağlayarak, ilçede ekonomik, güvenilir ve sağlıklı toplu konutlar oluşturduklarını ifade eden Başkan Hançerli, 5 yıllık hizmet döneminde 15 kentsel dönüşüm projesiyle yaklaşık bin dairenin anahtar teslimini gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Hançerli, toplamda 9 bin 100 konut kazandırdıkları Karatay’ın imaj değiştirerek adeta çağ atladığını, Adliye Sarayı, KTO-Karatay Üniversitesi, Posta İşleme Merkezi, liseler kampüsü ve sağlık ocakları gibi kamu binalarının ilçeye kazandırılmasının önemine değindi.

Karatay’ı modern ve çağdaş şehircilik anlayışının hakim olduğu bir ilçe haline getirdiklerini açıklayan Başkan Hançerli, “Büyükşehir Belediyesi’nin de Karatay’a bu dönem içerisinde geçmiş döneme oranla 10 kat daha fazla hizmet getirdiği görülüyor. Mevlana Kültür Merkezi, İstiklal Harbi Şehitliği Anıtı, arıtma tesisi, altgeçit ve köprülü kavşak çalışmaları, çöplük alanının rehabilitasyonu, yeni caddeler ve orta refüj çalışmaları gibi hizmetler ilçeye kazandırıldı. Karatay’ı büyük bir değişim yaşatarak cazibe merkezi haline getirdik. 29 Mart tarihindeki seçimlerde halkın teveccühüyle yeniden göreve gelmemiz halinde bu hizmetler artarak devam edecek ve tek hedefimiz Karatay’ın vizyonunu yenilemek” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 15:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?