6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Karatay Camii'nin temeli törenle atıldı

Konya'nın merkez Karatay ilçe Belediyesi, Konya Ticaret Odası (KTO) ve Karatay Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan Karatay Camii'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

KTO-Karatay Üniversitesi Yerleşkesi yanında yaptırılan caminin temel atma törenine Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, belediye olarak üniversitenin bulunduğu bölgenin büyük bir değişim içinde olduğunu belirterek, "Bu bölgede kamu binası derseniz var, iş merkezi derseniz yakında olacak, konut derseniz var. Okul derseniz yakında bir üniversitesi bile olacak. Yani bu bölgede bir insanın ihtiyaç duyduğu her imkan bulunacak. Bölgenin en büyük eksiklerinden birisi olan cami ihtiyacını da bugün temelini atacağımız Karatay Camii'yle bir nebzede olsa gidermeye çalışacağız. Bin 580 metrekare inşaat alanına sahip bu cami, 3 kattan oluşacak ve yaklaşık bin kişinin ibadet edebileceği bir yer olacak" dedi.

Konuşmaların ardından Karatay Camii'nin temeline ilk harç, protokol üyelerinin butona birlikte basmasıyla döküldü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 12:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?