6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Karatay Üniversitesi'nin temeli atılıyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından yapılacak olan KTO-Karatay Üniversitesi'nin temeli 12 Kasım günü düzenlenen törenle atılacak.

Üniversitenin 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı'na yetiştirilmesi planlanıyor.
Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen KTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, üniversitenin projesinin 1 ay önce düzenlenen toplantıyla kamuoyuna duyurulduğunu belirterek, "KTO Meclisi olarak 4 yıl önce bu kente bir vakıf üniversitesi kazandırma adına bir karar aldık. Bu karar doğrultusunda 24 Haziran 2005 tarihinde KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı'nı kurduk. Bu vakfın başkanlığını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, başkan yardımcılığını ise ben yapıyorum. Üniversitenin garantörlüğü konusunda ise Selçuk Üniversitesi'ne başvurduk ve senato kararıyla garantörlüğümüz kabul edildi" dedi.

23 Ocak 2007 tarihinde ilgili yerlerden üniversitenin kurulması için gerekli iznin alındığını da dile getiren Hüseyin Üzülmez, "Alınan bu kararın ardından arsa alımı için Milli Emlak Dairesi, Özelleştirme Daire Başkanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine yazılar yazıldı. Sonuçta Adalet Sarayı ve Mevlana Kültür Merkezi arasındaki 63 bin metrekare arazi bize tahsis edildi. Konu ile ilgili YÖK'e 7 Ağustos 2007 günü başvurumuzu yaptık ve bu başvurumuz geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Bizim amacımız Konya'yı çağdaş üniversitelerin bulunduğu bir kent haline getirmek ve bu kente tarihi misyonuna yakışır bir üniversiteyi kazandırmaktı.

Kurulacak üniversite ile ilgili 16 Ekim 2008 gününde ihaleye çıkılacağı bildirildi ve 4 Kasım günü ihale yapıldı. 25 firmanın girdiği ihaleyi Konyalı bir inşaat firması kazandı. Buradan Konyalı vatandaşlarımıza bir müjde vermek istiyorum. Üniversitemizin temeli 12 Kasım günü düzenlenecek törenle atılacak. Üniversitenin ismini ise YÖK üyelerinin talebi ile KTO-Karatay Üniversitesi olarak değiştirdik ve 2009-2020 Eğitim-Öğretim Yılı'nda ilk öğrencilerimizi kabul etmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 14:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?