6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Karatay'a 3 yeni okul

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, kendi bütçesinden toplam 40 derslikli 3 okulun temelini düzenlenen törenle attı.

Temel atma törenine Konya Valisi Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekillerinden Hasan Angı, Kerim Özkul, Hüsnü Tuna, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Ak Pati Konya İl Başkanı Faruk Dügen ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Fetih Mahallesi'ne 24 derslikli okul, Hasandede Mescit Mahallesi'nde bulunan Kurtuluş İlköğretim Okulu ve Başak Mahallesi'ndeki Mehmetçik İlköğretim Okulu'na 8 derslikli ek bina yapılacağını belirterek, "Bu dersliklerin tamamı belediye bütçesinden karşılanacak. Toplam maliyet 3 milyon 583 bin 240 YTL. Geçen dönem Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek İl Özel İdaresi ile ortaklaşa 10 okula 120 ek derslik yaptık. Bu dönem ise belediye bütçesinden ilçeye 3 okul kazandıracağız" dedi.

Eğitim camiasıyla bir bütün olarak çalıştıklarını ifade eden Başkan Hançerli, "Eğitim bir ülkenin geleceği ve devamı için en önemli faktördür. Belediye olarak amacımız Karatay ilçesinde eğitimle ilgili problemleri en kısa zamanda halletmektir. Eğitime destek kampanyası çerçevesinde ilçedeki derslik açığının kapatılmasına katkıda bulunmak için 102 bin 639 metrekare arazi tahsis ettik. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimine herkesin mutlaka katkısı olması gerekir. Karatay'da eğitime olan desteğimiz sadece okul ve ek derslik yapımı değil, okulların fiziki yönden tüm eksiklikleri de gideriliyor" şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, en büyük yatırımın insan ve eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek, "Konya'nın geliştiğini her geçen gün görmekteyiz. Katkılarından dolayı Karatay Belediye Başkanımızı tebrik ediyor emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Vali Osman Aydın ise, geçmiş yıllarda yerel yönetimlerin okul yaptırma ve eğitime yönelik icraatlarda fazla etkin olmadıklarına dikkat çekerek, yapılan yasal düzenlemelerle yerel yönetimlerin son beş altı yılda okullara yaptıkları yardımların son 30-40 yılda yapılan destekten daha fazla olduğunu dile getirdi. Vali Aydın, eğitime yapılacak her türlü yardıma Valilik olarak gereken desteği vereceklerini belirterek, "Bizim tek başımıza bu bütçelere yetişmemiz mümkün değildir, bundan dolayı bütün herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Protokol konuşmalarından sonra 3 okulun toplu temel atma töreni protokol mensupları tarafından gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 17:39:15
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 17:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?