7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Karatay'a Olimpiyat Parkı

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilçeye kazandırılacak Olimpiyat Parkı'nın ihalesinin yapıldığını söyledi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, düzenlediği basın toplantısında Olimpiyat Parkı hakkında bilgi verdi.

Karaman Yolu Taşra Karaaslan Mahallesi'nde 161 bin 900 metrekare alanda yapılacak parkın Ağustos ayında tamamlanacağını belirten Başkan Hançerli, çalışmalar bittiğinde Konya'nın en büyük yapay parkının bu alan olacağını kaydetti.

Başkan Hançerli, "Karatay olarak problemleri tamamıyla bitirmek niyetindeyiz. Bunun örnekleri, Pazar yerleri var. Bu dönem içinde 6 Pazar yeri yaptık ve problem çözüldü. Yaptığımız anketlerde halkımız ilk sırada yeşil alanı istiyor. Vatandaşlarımız özellikle hafta sonlarında hoş vakit geçirecekleri alanlar istiyor. Niyetimiz park problemlerini tamamen çözümlemek. Onun için Konya'nın en büyük yapay parkının startı verildi, ihalesi yapıldı, Ağustos ayı içerisinde de açılacak" dedi.

Proje aşamasında Milli Olimpiyat Komitesi ile görüşülerek önerilerinin alındığı dile getiren Başkan Hançerli, parkta olimpiyat halkası şeklinde 5 havuz ve fair-play müzesinin olacağını bildirdi.

Hançerli, Türkiye'de fair-play ödüllerinin Olimpiyat Parkında dağıtılmasını istediklerini anlatarak, "Konya olarak biraz daha ulusallaşmamızın kanaatindeyiz. Türkiye'de fair-play ödüllerinin Konya Karatay'da dağıtılmasını sağlamak istiyoruz. Parka olimpiyatlarda madalya kazanan sporcularımızı simgeleyen bazı ibareler de koyacağız. Bu parkın ileri de Ulusal Olimpiyat Parkı olması kararını verdik. Olimpiyat halkası şeklinde 5 havuz bulunacak. Havuzların içinde ise çocuk oyun grubu, jimnastik aletleri, mini futbol, basket ve voleybol alanları yer alacak" diye konuştu.

Fair-play müzesi ve ödül alan sporculara ayrılacak bölüm ile birlikte 30 bin metrekarelik alanı spor amaçlı kullanacak parkın 100 bin metrekarelik bölümü ise çim alanı olacak. Piknik alanının yanı sıra 180 adet kamelya'nın yer alacağı parkta 4 adet küçük süs havuzu da bulunacak. Parkın maliyeti 6.5 milyon YTL olarak açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 14:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?