6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Karatay’a yeni park

KARATAY’A YENİ PARK

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, ilçeye yeni bir park ve yeşil alan kazandırıyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yeşil alan çalışmalarına aralıksız devam edildiğini, Karakulak Mahallesi’ne 10 bin 500 metrekarelik yeşil alan ve park kazandırılacağını söyledi.

Küresel ısınmadan dolayı sıcaklıkların artmasıyla birlikte insanların kendilerini kapalı ortamlardan yeşil alanlara attığını dile getiren Başkan Hançerli, Adalet Parkı ve Olimpiyat Parkı gibi büyük parkların yanı sıra mahalle aralarına ve sitelerin içerisine de küçük parkların yapıldığını dile getirdi. Başkan Hançerli, bu bağlamda Karakulak Mahallesi’nde 10 bin 500 metrekare alanda yapılacak parkın ihalesinin yapıldığını, kısa bir süre içerisinde parkın tamamlanarak yıl içerisinde hizmete sunulacağını kaydetti.

Yaklaşık maliyeti 1 milyon TL. olan parkın içerisinde, yürüme yolları, çocuk oyun alanları, basketbol ve mini futbol sahası, kafeterya, kamelyalar, kuru havuzlar, açık hava fitness alanı, lavabo ve yeşil alan yapılacağını vurgulayan Başkan Hançerli, belediye olarak Karataylıların yeşile olan düşkünlüğünü bildiklerini ve vatandaşın isteği doğrultusunda hizmet için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 16:03:04
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 17:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?