7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Karatay'da hareketli gece!

Konya'da polisin "dur" ihtarına uymayıp kaçmaya başlayan ve içinde 5 şüphelinin bulunduğu otomobil, minibüs, bisiklet, 3 tekerlekli el arabası, ağaç ve son olarak bir eve çarparak durabildi.

Kazada, otomobil içinde bulunan 2 şüpheli yaralı yakalanırken, 3 şüpheli kaçtı. Evde ve minibüste bulunan 15 kişi ise ölümden döndü. Otomobilde de çok sayıda bira şişesi bulundu.

Edinilen bilgiye göre, merkez Karatay ilçesi İstanbul Caddesi üzerinde içinde 5 şüphelinin yer aldığı 42 HC 346 plakalı otomobile polis "dur" ihtarında bulundu. İhtarı dinlemeyen otomobil sürücüsü Gökhan D.'nin (21) kullandığı otomobil hızla kaçmaya başladı Polis, şüpheli aracı takibe aldı.

Genç sürücü, polisleri atlatmak için girdiği Kahraman Caddesi'nde minibüse çarparak Karakayış Caddesi'ne yöneldi. Bu sırada direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü ilk önce bisikletliye, sonra 3 tekerlekli el arabasına daha sonra ise kaldırımdaki ağaca ve 10 kişinin yaşadığı 2 katlı kerpiç eve çarparak durabildi.

Kazada, otomobil sürücüsü Gökhan D. ve yanındaki Ali Fatih A. (29) hafif yaralı olarak polisler tarafından yakalanırken, arka koltukta oturan 3 kişi ise kaçmayı başardı. Şüpheliler ambulansa Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazanın hemen ardından sokağa çıkan 2 katlı evin sakinleri panik yaşadı.

10 kişinin yaşadığı eve oğlunu ziyarete gelen baba Mehmet Çay, "Ailecek evde oturuyorduk, büyük bir gürültü geldi. Dışarı çıktık eve çarpmışlar, araçta 2 kişi vardı, 3 kişi de kaçıyordu" dedi.

Otomobilin çarptığı minibüsün sahibi Mehmet Mızrak ise, "Lambaları yanmayan araç geldi, görmemle durmam bir oldu ama çarptı, sonra sokağa girerek eve çarptı. Arabada çocuklar vardı, ucuz atlattık" şeklinde konuştu.
Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, yapılan incelemede otomobil içerisinde bira şişeleri bulundu. Hastanede tedavileri tamamlanan 2 şüpheli gözaltına alınırken, 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 12:21:02
Güncelleme :6 Aralık 2008 Cumartesi 12:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?