30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Karatay'da kaçak ete geçit yok

KARATAY'DA KAÇAK ETE GEÇİT YOK

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Zabıta ekipleri ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ile ortaklaşa değerlendirilen ihbarın sonucunda bir depoda kaçak kesim yapıldığı ortaya çıktı.

Hacıyusuf Mescit Mahallesi Tenekeciler Sanayi Sitesi'nde depo olarak kullanılan iş yerinde kaçak kesim yapıldığı ihbarını değerlendiren Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri büyük baş sığır etinin kaçak olarak kesildiğini tespit etti. Veteriner Müdürlüğü ekiplerince yapılan muayene sonucu halk sağlığına zarar vereceği düşünülen ve hijyenik olmadığı tespit edilen kaçak et imha edilirken, iş yeri hakkında gerekli yasal işlemler yapıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, halk sağlığına önem verdiklerini ve bu tür olumsuzluklara ilçe genelinde müsaade etmeyeceklerini vurguladı. Özellikle bu ve benzeri ihbarların belediyeye yapıldığını ve ekiplerce gereken hassasiyet gösterilerek ihbarın değerlendirildiğini dile getiren Başkan Hançerli, "Sağlık noktasında ilçe genelinde denetimler artarak devam ediyor. Gerekli yasal işlemleri tavizsiz bir şekilde uygulamaya koyuyoruz. Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Halkımızdan bu konuda azami hassasiyet göstermelerini ve bu tür uygunsuz durumları Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bildirmelerini rica ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2011 Pazar 10:42:02
Güncelleme :6 Şubat 2011 Pazar 21:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?