6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Karatay'da toplu konutlar yükseliyor

KARATAY'DA TOPLU KONUTLAR YÜKSELİYOR

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi'nin, ilçe genelinde gerçekleştirdiği atılımlar sonucu temelini attığı toplu konut inşaatları hızla yükseliyor.

Gerçekleştirilen kentsel dönüşümle Karatay'ın imajını yenileyerek yeni bir sinerji kazandığını dile getiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, toplu konut açığının giderilmesi noktasındaki atılımlar ile örnek bir belediyecilik anlayışı sergilediklerini belirtti. Karatay'ı modern ve çağdaş şehircilik anlayışının hakim olduğu bir ilçe haline getirme çabası içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Hançerli, "Bugüne kadar toplu konut alanında başlatılan çalışmalar sonucu hazırlanan projeleri hayata geçirdik ve biten bin 546 dairenin anahtar teslimini törenlerle gerçekleştirdik. Hizmet dönemlerimiz içerisinde 9 bin 8 konutun temeli atıldı, 3 bin 832 konut ise kurulma aşamasında. Toplam 12 bin 840 konuta ulaştık. Şu ana kadar 18 ayrı yerde kurulan kooperatiflerin temeli atıldı. Halkın güvenilir konutlara sahip olmalarına imkan sağladık ve site anlayışının hakim olduğu toplu konutlarla çevrecilik anlayışını da ön planda tuttuk. Belediye öncülüğünde yapılan toplu konutlar çağın gereklerine uygun, depreme dayanıklı, statik bakımdan güçlü, yalıtım açısından Konya'ya örnek olarak inşa edildi” dedi.

Başkan Hançerli, önümüzdeki aylarda Büyüksinan Mahallesi'nde 528, Kerimdede Mahallesi'nde bin 200, Kayacık Araplar Mahallesi'nde 672, Aziziye ve Çelebi mahallelerinde, Mevlana Kültür Merkezi karşısında ise bin 432 konut olmak üzere toplam 3 bin 832 konutun proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Hançerli, Ramazan ayı sonrasında Büyüksinan Mahallesi Araplar Ak Cami kuzeyinde 528 konutluk kooperatif çalışmasının kayıt işlemlerine başlayacaklarının müjdesini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 15:07:03
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 15:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?