4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Karatay'ın çehresi değişiyor

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Adalet Parkı'nda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelerek Karatay'a yapılan ve yapılacak çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda, yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, konum itibariyle eski Konya olarak tabir edilen bir bölge olan ve 1920'lerde Konya nüfusunun 3'te 2'sini barındıran Karatay'ın, bugünlerde gelişme göstererek kabuğunu kırdığını vurguladı. Konya'da insanların Mevlana'ya 40-45 dakikalık yerde oturmaktan ziyade, 3 km'lik bir mesafede oturmak istediklerini belirten Başkan Hançerli, bu düşünceden yola çıkarak kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirdiklerini ve 10 binlerce insanın teveccühü ile karşılaştıklarını ifade ederek, “Kentsel dönüşümü en iyi uygulayan belediye biziz” dedi. Hançerli, halk arasında yapılan anketlerde birinci sırada yeşil alan ve parklar istendiğini söyleyerek, bu amaçla Karatay'da mesire alanı eksikliğini giderebilmek için 102 bin m2'lik ikinci park olan Adalet Parkı'nı hizmete sunduklarını ve bir üçüncüsünün de Karaaslan Mahallesi'nde 350 bin m2'lik bir alanda yapmayı düşündüklerini vurguladı.

Karatay'a kamu binalarının kazandırılması, kentsel dönüşüm projeleri, yeni açılan caddeler ve yollar, yeşil alanlar ile büyük bir atılım içine girdiklerini ifade eden Hançerli, Karatay'ın çehresinin değiştiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 20:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?