7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Karataylılar'a konut müjdesi

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi öncülüğünde kurulan Akyurt Konut Yapı Kooperatifi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Tören, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekilleri Hasan Angı ve Ayşe Türkmenoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Konya İl Başkanı Faruk Dügen, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli törende yaptığı konuşmada, 512 konuttan oluşacak Akyurt Konutları'nın bölgeye yapılan büyük bir yatırım olduğunu belirterek, "Genel ve yerel yönetimlerin işbirliği sayesinde kentsel dönüşümün en güzel uygulandığı ilçelerden birisi bizim ilçemiz oldu. Konya'nın en eski yerleşim birimini Büyükşehir Belediyemizle birlikte şehrin en modern yeri haline getirmek için çalışıyoruz. Bu 512 konutluk kooperatife tam 4 bin 724 kişi ön kayıt yaptırdı ve 10 gün önce konutlarımızın kuraları çekilerek hak sahipleri belli oldu. 10 günlük kısa bir sürede bu konutların temelini atmaktan mutluluk duyuyoruz. Ayrıca bu civarda birkaç ay içinde 2 bin 203 konutun daha ön kayıtlarına başlayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri birlikte butona basarak 512 konutluk Akyurt Konut Yapı Kooperatifi'nin temeline ilk harcı döktü.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 17:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?