6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Karavanların Beyşehir molası

Son model karavanlarıyla dünya turuna çıkan Fransız turistler, Türkiye ziyaretinde Konya'nın Beyşehir ilçesinde mola verdi.

Son yıllarda çok sayıda karavan meraklısı yabancı turisti konuk eden Beyşehir Gölü kıyıları, bu defa da karavanlarıyla dünya turuna çıkan Fransız grubu ağırladı. Türkiye'ye gelen ve Konya'nın Beyşehir ilçesinde mola veren karavan meraklısı Fransız turistler, yörenin doğal güzelliklerine hayran kaldı.

Beyşehir Gölü kıyısında bir restoranın sahilinde bir gece geçiren Fransız turist grubu, Kapadokya ve ardından gerçekleşecek Akdeniz gezisi için ilçeden ayrıldı. Beyşehir Gölü kıyısında turizm tesisi işleten Kazım Göker, yörenin son yıllarda karavan meraklısı yabancı turistlerin uğrak mekanlarından birisi haline geldiğini söyledi.

Tesisin son olarak dünya turu için Fransa'dan karavanlarıyla yola çıkan 50 kişilik bir grubu göl kıyısında misafir ettiğini belirten Göker, “Karavan turizminin gözde merkezlerinden birisi olmaya aday Beyşehir Gölü sahillerinde misafirlerimize her türlü altyapı imkanını sağlamaya hazır bir müesseseyiz. Karavan turizmine yabancılar kadar Türk insanı da ilgi duymaya başladı. Yabancıların yanı sıra yerli karavan meraklılarını da zaman zaman Beyşehir Gölü kıyılarında ağırlıyoruz” dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 18:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?