7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kardeş katili 'akıllı' çıktı!

Konya'da, kedilerine kötü davrandığını iddia ettiği iki kardeşini zehirleyip, kemer ve eşarpla boğarak öldüren üvey abla için Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından 'cezai ehliyeti var' raporu verildi.

Katil zanlısı polis ve nöbetçi mahkemede cinayeti nasıl işlediğine dair verdiği ifadeyi hatırlamadığını iddia etti.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 7 yaşındaki Esra ve 8 yaşındaki Halil İbrahim Y.'ye tarım ilacı içirip, boğarak öldüren cinayet zanlısı üvey abla Fatma Y. ve avukatı katıldı.

Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından Fatma Y.'nin cezai ehliyetiyle ilgili verilen rapor mahkemede okundu. Raporda, "Kasten adam öldürme suçundan dolayı ceza-i ehliyet tespiti istenen Fatma Y. 23 Ekim ile 3 Aralık tarihleri arasında müşahede altına alındı ve sağlık kuruluna çıkarıldı. Ruhsal muayenesinde, Olayları herhangi bir psikotik belirti olmaksızın düzenli bir biçimde anlattığı ve normal olduğu tespit edilmiştir. Suç tarihlerinde ve halen davranışlarını yönlendirme yeteneğini etkileyecek akıl hastalığı yoktur. Cezai ehliyeti tamdır" denildi.

Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından verilen 'cezai ehliyeti tamdır' raporunun ellerine ulaşmasının ardından mahkeme heyeti Fatma Y.'yi dinlendi. Mahkeme başkanının, "İki kardeşini önce zehirleyip sonra kemer ve eşarpla boğarak öldürdüğün iddia ediliyor bu konuda ne diyorsun" sorusuna Fatma Y, "Ben kimseyi öldürmedim, cinayet işlemedim, suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, sanık Fatma Y.'ye, "Poliste ve nöbetçi mahkemede 'Kedilerime kötü davrandığı için ilk önce Halil İbrahim'in boynuna kemeri geçirdim sıktım, bayıldı zannettim, yüzünü çevirdim. Sonra kardeşini görerek ağlamaya başlayan Esra'ya da tarım ilacı içirdim, başımdaki eşarbı boynuna geçirip sıktım ölüp ölmediklerini bilmiyorum. İki çocuğa da kızgındım' demişsin. bu konuda ne diyorsun?" diye sordu. Bunun üzerine Fatma Y, "Ben poliste vermiş olduğum ifademi kabul etmiyorum, hatta ifade verdiğimi de, olayı da hatırlamıyorum" şeklinde konuştu.

Cinayet zanlısı üvey abla Fatma Y.'nin ifadesini vermesinin ardından müvekkilini savunan avukat Hakkı Ünalmış, "Bize göre sanığın cezai ehliyeti yoktur. Adana'dan gelen rapor dışında İstanbul Adli Tıp'tan yeni bir rapor alınmasını istiyoruz" dedi. Mahkeme heyeti de İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu'na sanık Fatma Y.'nin sevk edilerek yeniden rapor alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan da 'cezai ehliyeti tamdır' raporunun da gelmesi halinde üvey ablanın iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması bekleniyor. Olay, 7 Temmuz'da merkez Meram ilçesi Yaka Mahallesi Köyceğiz Caddesi Konuk Sokak numara 28'de bulunan müstakil evde meydana gelmişti.

Mahmut Y.'nin (53) önceki eşinden olan 29 yaşındaki kızı Fatma Y, kedisine kötü davrandığını iddia ettiği üvey kardeşleri 8 yaşındaki Halil İbrahim ve 7 yaşındaki Esra Y.'e önce suyla karıştırdığı tarım ilacını içirmiş, daha sonra onları kemer ve eşarpla boğarak öldürmüştü. Yanına aldığı kedilerle kaçan Fatma Y, yol kenarında bir vatandaşın yardımıyla yakalanmış, cinayeti de polise ve nöbetçi hakime detaylarıyla anlatmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 12:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?