4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Karikatür krizine ilginç tepki

İsveç'te bir gazetede Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin yayınlanmasının ardından Konya'nın Kulu ilçesinde, İsveçli siyasetçi ve devlet adamı Olof Palme'nin adını taşıyan park ile caddenin isimlerinin değiştirilmesi gündeme geldi.


Kulu Belediye Başkan Vekili Murat Ünver, İsveç'te bir gazetede Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin yayınlanmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Başkan Vekili Murat Ünver, İsveç'te çok sayıda Kululu gurbetçinin yaşadığını ve bu nedenle ilçedeki en büyük dinlenme parkı ile bir caddeye, 21 yıl önce faili meçhul cinayete kurban giden İsveçli siyasetçi ve devlet adamı Olof Palme'nin adının verildiğini belirtti. Başkan Vekili Ünver, hakaret içeren karikatürlerin gazetede yayınlanması sonrasıİsveç'teki çok sayıda gurbetçinin telefonla kendilerini arayarak olaya tepki gösterdiğini, bazı vatandaşlarında Olof Palme Parkı ve aynı ismi taşıyan caddenin adının değiştirilmesi için dilekçe vererek müracaatta bulunduğunu dile getirdi.

Ünver, konunun Perşembe günü yapılacak belediye meclis toplantısında gündeme geleceğini ve yapılacak oylama sonrası isim değişikliği yapılıp yapılmaması yönünde karar alınacağını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2007 Salı 21:07:08
Güncelleme :4 Eylül 2007 Salı 21:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?