6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Karısını öldüren kocaya müebbet

KARISINI ÖLDÜREN KOCAYA MÜEBBET HAPİS

Konya'da barışmak için bir araya geldiği karısını öldüren kocaya ömür boyu hapis cezası verildi.

Olay, 7 Aralık 2009 tarihinde Konya'nın Akören ilçesine bağlı Karahüyük köyünde meydana geldi.

İddiaya göre, Muammer Söğüt (40), şiddetli geçimsizlik nedeniyle yaklaşık 6 ay önce evinden ayrıldığı öğrenilen eşi Emine Söğüt'le (29) barışmak için kayınpederinin evine gitti. Eşiyle evin arkasındaki boş arazide kavga eden koca, yanında getirdiği bıçakla Emine Sögüt'ü 9 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Karısını öldüren koca daha sonra jandarmaya teslim oldu.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına tutuklu sanık Muammer Sögüt, maktül yakınları ve sanık avukatı katıldı. Mahkeme heyeti dava ile ilgili tüm delillerin toplandığını belirterek, savcının sanık hakkındaki mütalaasını istedi. Savcı, sanık hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 82/1 maddesinin d bendine göre eşini öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Sanık avukatı ise, müvekkilinin ağır tahrik altında olayı gerçekleştirdiğini, bu nedenle haksız tahrik

maddesinin kullanılmasını talep etti. Son sözü sorulan cinayet zanlısı koca Muammer Söğüt de, "Pişmanın, takdir mahkemenin" dedi.

Mahkeme heyeti de sanık hakkında ilk önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, daha sonra bu cezayı iyi hal nedeniyle müebbede indirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 13:46:01
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 14:20:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?