6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Karısını öldüren kocaya tahrik indirimi

KARISINI ÖLDÜREN KOCAYA TAHRİK İNDİRİMİ

Konya'da dayaktan kaçmak için 3. kattan aşağı atlayan ve ağır yaralanan kadını, aşağıda 12 yerinden bıçaklayan kocaya 18 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasının karar duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Kalem, sanık avukatı ve yakınları katıldı. Mahkeme heyeti araştırmanın tamamlandığını belirterek savcıdan esasa ilişkin mütealasını istedi. Savcı, sanığın eşini kasten öldürdüğü gerekçesiyle TCK 82/1 d maddesi gereğince cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı ise, 9 aylık evli olduğu karısının müvekkiline herkesin içerisinde hakarete varacak sözler sarf ettiğini belirterek,

"Olaydan bir gün önce ve olay günü ise yatak odasında dahi müvekkilimin eşi, başka erkeklerle konuşmaktadır. Hiçbir erkek yatak odasında karısının başka erkeklerle konuşmasını kaldıramaz, haksız tahrik koşulları oluşmuştur. Müvekkilimin delil yetersizliği ve akıl sağlığı raporu nedeniyle beraatına karar verilmesini istiyorum" dedi.

Son sözü sorulan sanık sessiz kalırken, mahkeme heyeti kararı açıkladı. Sanık Mehmet Kalem'in kasten eşini öldürdüğü kanısına vararak Türk Ceza Kanunu'nun 82/1 d maddesi gereğince ağırlaştırılmış hapis cezası verdiklerini, bu suçu tahrik altında işlediği için ise 29. maddeyi kullanarak 22 yıla indirdiklerini, iyi halinden dolayı ise bu cezayı 18 yıl 4 aya düşürdüklerin açıkladı.

Olay, 17 Temmuz 2008 tarihinde merkez Meram ilçesi Hoşhavanata Mahallesi Baruthane Caddesi No 1'de meydana gelmişti. İddiaya göre, Mehmet Kalem (23) 9 aylık karısı Kadın Kalem'i (21), cep telefonuyla yatak odasında konuşurken yakalamış ve dövmeye başlamıştı. Kocasından kurtulmaya çalışan kadın, evinin bulunduğu 3. kattan atlamıştı. Aşağı inen Mehmet Kalem ise yaralı olarak yerde yatan karısını 12 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. Otopsi raporunda ise Kadın Kalem'in kendisinin atlamış veya atılmış

olabileceği ancak yerde aldığı bıçak darbeleri sonucu öldüğü belirtilmişti. Yakalanan cinayet zanlısı ise, karısının kendisini aldattığını düşündüğü için aşağıda, "Öyle ölünmez böyle ölünür" diyerek bıçakladığını itiraf etmişti.

KARISINI ÖLDÜREN KOCAYA TAHRİK İNDİRİMİ
KARISINI ÖLDÜREN KOCAYA TAHRİK İNDİRİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 13:03:00
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 13:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?