30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Karısını ve kayınpederini öldürdü

KARISINI VE KAYINPEDERİNİ ÖLDÜRDÜ

Konya'da, üzerine kuma getirdiği eşinin babaevine dönmesine öfkelenen koca, eve geri dönmek istemeyen eşini ve kayınpederini silahla vurarak öldürdü. Kuma gelmeden önce kocasından gördüğü şiddet yüzünden psikolojik tedavi gören kadının, 40 gün önce eve gelen kumayı kabul etmediği için eşi tarafından harabe bir odaya hapsedildiği iddia edildi.

İddiaya göre, Cihanbeyli ilçesinde oturan R.K. (37), bir süredir ilişki yaşadığı ve ayrı bir ev tuttuğu kadını, eşi Dilek Koçyiğit'in (37) üzerine kuma getirdi. Bir çocuk annesi Dilek Koçyiğit, kocasının üzerine getirdiği kumayı kabul etmeyince tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine babasının evine gitmek isteyen Dilek Koçyiğit, eşi tarafından engellendi. R.K., eve getirdiği kadınla birlikte kalmak istemeyen eşini, evin dışında harabe bir odaya hapsetti.

JANDARMA KADINI EVDEN ALIP BABASINA TESLİM ETTİ

Tek gözlü odada kalmak zorunda kalan Dilek Koçyiğit, bir yolunu bularak kocası tarafından üzerine kuma getirildiğini ve bir oda da zorla tutulduğunu babasına haber etti. Bunun üzerine baba Muzaffer Karataş (61), jandarmaya giderek kızının kocası tarafından zorla bir odada tutulduğunu ve can güvenliğinden endişe ettiğini söyledi.

Belirtilen adrese giden jandarma ekipleri, bir odada zorla tutulan Dilek Koçyiğit'i kocasının evinden alarak babasına teslim etti. 5 yaşındaki çocuğunu yanına alan Dilek Koçyiğit, merkez Selçuklu ilçesi Kaşgarlı Mahmut Mahallesinde oturan babası Muzaffer Karataş'ın (61) evine geldi.

Eşinin evi terk etmesine öfkelenen R.K., dün saat 15.00 sıralarında kayınpederinin evine geldi. R.K., kapıyı kendisine açmayan ve mutfak penceresinden kendisiyle konuşan kayınpederine eşiyle görüşmek istediğini söyledi. Kayınpederinin kızının kendisiyle konuşmak istemediğini söylemesi üzerine R.K., "Bana sadece gelip gelmeyeceğini söyleyin" diyerek görüşme isteğini yineledi. Bunun üzerine Muzaffer Karataş, damadına mutfak penceresinden kızıyla konuşabileceğini söyledi. Mutfak penceresinden konuştuğu eşine eve dönüp dönmeyeceğini soran R.K., eşinin "Dönmeyeceğim" demesi üzerine otomobilinden aldığı tabancayla eşine ve kayınpederine kurşun yağdırdı. Dilek Koçyiğit başına isabet eden kurşunla hayatını kaybederken, vücuduna 4 kurşun isabet eden Muzaffer Karataş da kaldırıldığı Konya Numune Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Olaydan sonra evde bulunan çocuğunu alarak otomobille kaçmaya çalışan R.K., Altınekin ilçesi kavşağında yakalandı.

ŞİDDET YÜZÜNDEN PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRMÜŞ

Üzerine getirilen kumayı kabul etmediği için kocası tarafından öldürülen Dilek Koçyiğit'in evliliği boyunca sürekli fiziki şiddete maruz kaldığı iddia edildi. Evlilikleri boyunca eşi tarafından sürekli dövüldüğü ileri sürülen Dilek Koçyiğit'in, yaşadığı şiddet yüzünden psikolojik sorunlar yaşadığı ve Beyhekim Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi'nde yattığı öğrenildi. Uzun bir tedavi sürecinin ardından tekrar evine dönen Dilek Koçyiğit'in, kocasından şiddet görmeye devam ettiği öne sürüldü.

Öte yandan, polis tarafından gözaltına alınan cinayet zanlısı R.K.'nın Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde sorgusunun sürdüğü bildirildi. Zanlının sorgusunun ardından öğle saatlerinde adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2011 Cumartesi 18:06:02
Güncelleme :24 Temmuz 2011 Pazar 14:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?