6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

KARMEK'te ikinci dönem

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Meslek Edindirme ve El Sanatları Merkezi (KARMEK) 2008 - 2009 yılı 2'inci dönem eğitim öğretimine başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, eğitim ve öğretim yılının 2'nci döneminin hayırlı olmasını dileyerek, "Meslek edindirme kurslarında yok olan el sanatlarını geliştirmek ve kurslara iştirak eden kursiyerlerin ev ekonomilerine katkı sağlayarak toplum içinde aktif rol almalarına olanak veren mesleki eğitim kursları aralıksız olarak devam edecek. İstihdama yönelik yapılan çalışmalardan biri olan meslek edindirme kursları sonunda tüm kursiyerlere sertifika verilecek. Karatay El Sanatları Merkezi'nde verilen eğitimin yanı sıra kursiyerlerin sosyal aktiviteleri de düşünülerek eğitim süresi içinde, şehir turları, piknik ve müze gezileri de düzenlenmektedir" dedi.

Unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve bireylerin sosyal hayata motive olmalarını kolaylaştırmak amacıyla açılan Karatay Belediyesi bünyesindeki KARMEK kurslarından her yıl 400'e yakın kursiyer üretici birer birey olarak mezun oluyor. KARMEK, 10 branşta 14 eğitmenle faaliyetlerini sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 14:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?