4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Karnından 16 kg ur çıktı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'ne karın ağrısı ve karında şişlik şikayetiyle başvuran kadının karnından 16 kilogram ağırlığında ur çıktı. 

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde ikamet eden F.Y. (42), son 1 yıl içinde karnında aşırı derecede şişkinlik ve karın ağrısı şikayetiyle SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından yapılan tetkiklerde, F.Y'nin karnında büyük bir kitleye rastlandı. Hemen ameliyata alınan hastanın, karnının arka duvarında köken almış ve tüm organlarıyla bitişik halde bulunan 35 santimetre büyüklüğündeki ur, yaklaşık 4 saat süren bir operasyonla bulunduğu yerden ayrılarak çıkartıldı. 

Prof. Dr. Şahin, bu büyüklükte kitlelere çok sık rastlanmadığını ifade ederek, "Gelişen görüntüleme yöntemleri ile böyle kitleler çok erkeden teşhis edilerek büyümeden ameliyat ediliyor. Hastanın tanısı bilgisayarlı tomografiyle konuldu ve muhtemelen sol yumurtalıktan köken almış haldeydi. Bu nedenle hastanın her 2 yumurtalığı ve rahmi de ameliyatla çıkartıldı" dedi.
Sağlığına kavuşan F.Y'nin hastaneden taburcu edildiği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 16:17:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?