6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Karnından top büyüklüğünde kist çıktı

Konya'da çeşitli şikayetlerle hastaneye giden bir kadının karnındaki futbol topu büyüklüğündeki iki kist ameliyatla alındı.

Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne karında şişlik, bel ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle giden 41 yaşındaki Ş.K.'nın yumurtalığında iki adet kist tespit edildi. Futbol topu büyüklüğündeki kistler başarılı bir operasyonla alındı. Ameliyat sonrasında hastanın yumurtalığından biri ortalama 5 ve diğeri 3,5 kilogram ağırlığında 23 ve 28 santimetre ebatlarında iki adet kist çıkarıldı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Cemalettin Akyürek, hastanın karnı içinde diyagrama kadar yükselmiş şişliğin, tahlil ve tetkiklerin ardından yumurtalık kisti olduğunu tespit ettiklerini belirterek, "Ultrason belirteçleri iyi huylu tümör bulgularını verdiğinden ameliyat kararı verildi. Başarılı geçen ameliyat sonrasında hastamızın karnından iki adet kist çıkarıldı. Kistin histopatolojisi de iyi huylu tümör olduğunu gösterdi. Hastamızın genel sağlık durumu iyi, hasta çok rahatladı. Takip ve kontrolleri devam edecek" dedi.

Kadınlarda bu tür kistlere zaman zaman rastladıklarını belirten Prof. Dr. Akyürek, özellikle 40 yaş ve üzeri kadınların en az 6 ayda bir kadın doğum uzmanına gözükmelerinin faydalı olacağını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 10:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?