4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kart aidatını geri alabileceksiniz

Konya Karatay Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, bir banka tarafından tüketiciden alınan yıllık kart aidat bedelinin iadesine karar verdi.

Davacı Metin Erkul, Konya Adliyesinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisine ve eşine bir banka şubesinden aldığı kredi kartına yıllık aidat adı altında 75 YTL borç eklendiğini söyledi.

Kendisinden alınan bu miktarın haksız olduğuna inandığını, paranın kendisine iade edilmesi için yaklaşık 2 ay önce Konya Karatay Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına avukatıyla birlikte başvurduğunu belirten Erkul, “Dilekçeyi inceleyen heyet, beni haklı bularak, paranın iadesine karar verdi” dedi.

Banka yetkililerinin karardan hemen sonra Konya Tüketiciler Mahkemesine itiraz dilekçesi verdiğini ifade eden Erkul, davanın 1 Martta karara bağlanacağını söyledi.

İnsanların kredi kartı borcu nedeniyle intihar bile ettiğini vurgulayan Erkul, “Ortada haksız bir kazanç olduğuna inanıyorum. Ben diğer kredi kartı mağdurlarına emsal teşkil edeceğim. Hakkımı hukuki yönden sonuna kadar arayacağım” dedi.

Erkul'un avukatı Önder Özer, yaptığı açıklamada, dava kazanılırsa bankaların kart limitinin yüzde 10'unu almaya hak kazanacaklarını vurguladı. Özer, “Bankanın açtığı bu davanın sonucu bütün kredi kartı kullanıcılarını etkileyecek. Dava bankanın lehine sonuçlanırsa mağdur sayısı artar. Keyfi uygulama hız kazanırsa tüketici zarar görecek” diye konuştu.
a.a
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 14:29:00
Güncelleme :8 Şubat 2007 Perşembe 14:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?