30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Kartvizitli fuhuş çetesi

Konya'da fuhuş için üzerine kadın isimleri ve telefon numaraları yazıp sokaklara attıkları kartvizitlerle buldukları müşterilere evlerde tuzak kurup şantaj yaptıkları, tehdit ettikleri, zorla paralarını aldıkları ve küçük yaştaki kızı fuhşa zorladıkları ileri sürülen 9 kiyi gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, üzerine kadın isimleri ve telefon numarası yazarak sokaklara attıkları kartvizitler aracılığıyla müşteri bulup, fuhuş yaptırdığı ileri sürülen çeteye yönelik çalışma başlattı.

Sokakta buldukları karvizitler ile eve giden müşterilere şantaj yapıldığı, zorla paralanının alındığı ve çıkan kavgalarda bazılarının da yaralandığı yönünde 50'ye yakın şikayet olan polis 2 ay önce çalışma başlattı. Polis belirlediği 11 adrese yaptığı baskında grubun lideri olduğu ileri sürülen Fatih N. (40) ile birlikte Mehmet D. (24), Mesut Ö. (22), C.K. (17), R.C. (17), T. D. (15), B.K. (12) ile fuhuş yapan kadınlar F.S. (18) ve F.K. (19) gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda kartvizit basma makinesi, isim kaşesi, çok sayıda boş kartvizit ve 3 ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi.

Çete üyelerinin sokaklara attıkları karvizitler aracılığıyla eve gelen müşterilerin üzerini ararken el çabukluğu ile ceplerindeki paraları aldıkları ve müşteri fuhuş yaparken de gizlice odaya girip cüzdanlarını çaldıkları belirlendi. Çete üyelerinin, ayrıca, evden çıkarken cüzdanının kaybolduğunu farkeden müşterileri de 'Senin görüntülerin var. Aileni arar seni rezil ederiz' diyerek tehdit ettikleri saptandı. Bu nedenle çıkan kavgada da 2 kişinin bıçakla yaralandığı tespit edildi. Çete Lideri Fatih N.'nin gasp, adam yaralama ve fuhuşa teşvik gibi 23 suçtan sabıkasının olduğu öğrenilirken, fuhuş yapan kadınları da eroin bağımlısı yapıp çalıştırdığı öğrenildi. Fatih N.'nin ayrıca 15 yaşındaki F.Y.'yi uyuşturucu bağımlısı yapıp fuhuşa zorladığı tespit edildi.

Zorla fuhuş yaptırıldığı belirlenen ve poliste ifadesi alınan F.Y. ailesine teslim edildi. Sorguları tamamlanan şüpheliler ise Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra 'fuhuşa aracılık, fuhuş, gasp, nitelikli yağma, kasten yaralama, şantaj ve tehdit' iddiası ile adliyeye sevk edildi.

POLİSTEN ÖNLEM

Bu arada, Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri, üzerinde kadınların isimleri ve telefon numaraları bulunan kartvizitleri okul önlerine, halkın yoğun olduğu bölgelere ve sokaklara atarak fuhuş için müşteri bulmaya çalışanlara yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2011 Cumartesi 18:51:08
Güncelleme :24 Aralık 2011 Cumartesi 18:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?