4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kasabadan, Uluslararası Festivale...

Konya'da bir beldedeki ilköğretim okulunda öğrenim gören 4. sınıf öğrencisi Mehmet Sayar ile arkadaşları, olanaksızlıklar içinde çektikleri kısa filmle Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali'nde birinci oldu.

Konya'nın merkez Karatay ilçesine bağlı İsmil beldesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu 4. sınıfta öğrenim gören 9 yaşındaki Mehmet Sayar, mayıs ayında Milli Eğitim Bakanlığından okula gönderilen 4. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali Kısa Film Yarışması afişini görüp, sınıf öğretmeninin de teknik desteğiyle bu yarışmaya katılmayı karar verdi.

Minik Mehmet, sınıf öğretmeni olan Harun Karaca'dan temin ettiği dijital el kamerasını kullanmayı da kısa sürede öğrendi. Daha sonra öğretmeni Harun Karaca'dan film çekimi konusunda da ders alan Mehmet, yönetmenliğini yaptığı 3 dakikalık filmde oyuncu olarak sınıf arkadaşlarını kullandı. Karaca, filmin yönetmenliğini bütünüyle Mehmet'in yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bir hayli zorlanmamıza karşın toplam 3 dakikadan oluşan 'Kırık Saatler' adlı kısa filmi tamamlayarak, yarışmanın jürisinin bulunduğu İstanbul'a gönderdik. Bu kısa filmde, kol saati yüzünden 2 arkadaşın önce kavga edip, ardından barışmalarını konu ettik. Filmde, arkadaşlar arasındaki dostluğun önemini vurgulamaya çalıştık."

Mehmet ise film çekmekten büyük keyif aldığını ve büyüyünce yönetmenliği meslek olarak seçmeyi düşüneceğini ifade etti.
A.A
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 10:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?