6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kasabın vitrinini boşalttılar

KASABIN VİTRİNİNİ BOŞALTTILAR

Konya'nın Beyşehir ilçesinde gece yarısı bir kasap dükkanına giren hırsızlar, buzdolabının vitrinindeki piyasa değeri 6 bin 500 lira olan 348 kilo kargas eti çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, Dalyan Mahallesi Hal İçi'nde bulunan Mustafa Bayraktar'a ait kasap dükkanının buzdolabı vitrinindeki kargas etler gece yarısı çalındı. Sabah dükkan kapısının açık olduğunu ve vitrinde etlerin olmadığını gören komşularının haber vermesi üzerine iş yerine gelen Mustafa Bayraktar şaşkına döndü. Olay yerine gelen polisler iş yerinde parmak izi çalışması yaparken, olayın faillerini yakalamak için çalışma başlattı.

"11 YILLIK KASABIM İLK KEZ BÖYLE BİR OLAY YAŞIYORUM"

Mustafa Bayraktar, vitrinde bulunan piyasa değeri 6 bin 500 lira olan 348 kilo kargas etin çalındığını söyledi. Çalınan etlerin pazartesi günü kesimi yapılan büyükbaş hayvan eti olduğunu belirten Bayraktar, "Hırsızlık olayından haberim, komşumun telefon açıp 'kapın açık' kalmış demesi üzerine oldu. Evdeydik, geldim baktım ki etler çalınmış" dedi.

11 yıllık kasap olduğunu ve bugüne kadar hiç böyle bir olayın başına gelmediğini anlatan Bayraktar, kasada para bulunmadığını belirtti. Hırsızlığı et fiyatlarının yüksek olmasına bağlayan Bayraktar, "Eskiden et para etmezdi. Bugün 20 liraya et dedin mi, kim olsa alır. Zaten kendimiz kemikli kilosunu 17-18 liraya alıyoruz. Bu işte bir anormallik var ama Allah beterinden saklasın. Hırsızlık olayını duyunca, buzdolabının camını patlatarak bu olayı gerçekleştirdiklerini sandım. Ama baktım kapıdan girip

almışlar. Az bir şey buna sevindim. Hiç değilse 2 bin liralık buzdolabını kurtardık dedim. Basit bir kilitti, kapıyı açıp girmişler" diye konuştu.

Bayraktar, "Bundan sonra dükkana kepenk yaptırmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna ise, "Hırsıza kilit dayanmaz. Kepenk yaptırsan, kepengi de kaldırır. Betonla kaplasan yine olmaz. Hırsız, aklına koyduysa mutlaka bu hırsızlığı yapar" cevabını verdi.

Kasap dükkanının önündeki izlerden çalınan etlerin sürüklenip bir araca konularak götürüldüğü tahmin edilirken, soruşturma sürüyor.

KASABIN VİTRİNİNİ BOŞALTTILAR
KASABIN VİTRİNİNİ BOŞALTTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 12:24:00
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 12:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?