7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kasaplar mercek altında

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Tarım Müdürlüğü tarafından yürütülen gıda ürünlerine yönelik kontroller sürüyor.

İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde et ve et ürünü satışı yapan işyerleri ile kasapları denetledi. Kaçak hayvan kesimine yönelik yapılan denetim ve kontrollerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmayan görevliler, işyeri sahiplerini tespit ettikleri eksik konularda ise uyardı.

Veteriner hekimlerin de aralarında bulunduğu denetim ekipleri, kent merkezinde faaliyet gösteren işyerlerinde satışa sunulan et ve ürünlerinin mezbahanelerde kesiminin yapılıp yapılmadığı ile mekanda mühürsüz karkas et olup olmadığını kontrol etti. Denetimlerde üretim izni olmayan sucuk, salam, pastırma gibi et ürünlerinin satışa sunulup sunulmadığı, açıkta kıyma bulundurulup bulundurulmadığı, hazır çekilmiş kıyma satılıp satılmadığı ile işyerinin asgari teknik hijyen kurallarına uyup uymadığı gibi hususlar da denetlendi.

İlçe Tarım Müdürlüğü yapılan son denetimler ile ilçe merkezindeki kasap, et ve et mamulü ürünler satan işyerlerinin mercek altına alındığını, bundan böyle kaçak hayvan kesiminin önüne geçilmesi konusundaki denetimlerin sıklaştırılarak sürdürüleceğini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 13:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?