6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Katil, suç makinesi çıktı

Konya'nın Tuzlukçu ilçesinde dün 2 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi de yaralayan katil zanlısının, 16 ve 38 yaşlarındayken iki cinayet işleyip 2000'de çıkan aftan şartlı tahliye edildiği öğrenildi.

Katil, yaraladığı 2 kişiyi öldürme planları yaparken Konya Cinayet Büro Amirliği dedektifleri tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay, dün akşam saatlerinde Tuzlukçu ilçesi Akşehir Caddesi üzerindeki kahvehanede meydana geldi. 16 ve 38 yaşlarında iki cinayet işleyen, daha sonra babasını ve bir başka şahsı bıçakla yaralayan M.U. (48), kardeşiyle dalga geçildiğini öğrendi.

Bunun üzerine kahvehaneye giden M.U, kardeşine "dangalak" diyerek dalga geçtiğini iddia ettiği Selam Cengiz (53), Nafiz Cengiz (43), Abdil Cengiz (20) ve Abdil Cengiz'e (18) kurşun yağdırdı. Olayda Selam ve Nafiz Cengiz hayatını kaybederken,
aynı ismi taşıyan amca çocukları Abdil Cengiz ve Abdil Cengiz ağır yaralandı. Olay sırasında yaklaşık iki şarjör mermi boşaltan katil zanlısı kaçtı.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri, olayın ardından Tuzlukçu ilçesine gitti. Dedektifler, ilçede yaptıkları kısa bir araştırmanın ardından zanlıyı bir an önce yakalamak için çalışmalara başladı. Şüpheli M.U.'nun sürekli ilçenin yaklaşık 3 kilometre çıkışındaki Bozdoğan mevkiine gittiğini belirleyerek harekete geçen dedektifler, boş bir ağılda elinde tabanca ve dolu yedek şarjörle bekleyen M.U.'yu operasyonla yakaladı.

Yakalanan zanlının, öldüremediği 2 yaralıyı öldürmeyi planladığını söylediği öğrenildi. 2 kişiyi öldürmek ve 2 kişiyi yaralamak suçundan yakalanan katil zanlısı M.U.'nun, daha önce 2 ayrı cinayet işlediği öğrenildi.

İlk olarak 1976 yılında 16 yaşındayken Tuzlukçu'nun Koraşı köyünde Ümmü Yalçın isimli bir kadını öldürdüğü ve 8 yıl cezaevinde yattıktan sonra afla tahliye olduğu belirlenen zanlının cezaevinden çıktıktan sonra 1996 yılında Akşehir'e bağlı Ortaköy beldesinde İbrahim Acar'ı bıçaklayarak öldürdüğü ve 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 2000 yılında çıkan aftan yararlandığı ortaya çıktı.

15 yıllık infazı bulunan katil zanlısı M.U.'nun öz babasını da bıçakladığı ancak bu olaydan ceza almadığı öğrenildi. Evli 4 çocuk babası zanlı M.U.'nun çobanlık yaptığı bildirildi. Yaralıları öldürme planı içerisinde olan zanlının, Akşehir Polis Merkezi'nde ifadesinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 20:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?