6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Katil abla 'akıllı' çıktı

Konya'da 7 ve 8 yaşlarındaki iki üvey kardeşini önce zehirleyip sonra öldüren katil zanlısı abla hakkında İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurumu "akıl sağlığı yerindedir" raporu verdi. Zanlıya daha önce 4 hastane akıl sağlığı yerinde raporunu verememişti.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen kardeş cinayetlerinin davasına tutuklu sanık Fatma Y. (29) ve avukatı katıldı. Mahkeme heyeti sanık Fatma Y'nin cezai ehliyetinin olup olmadığının anlaşılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurumu'ndan raporun geldiğini ve akıl sağlığının yerinde olduğunu açıkladı.

Duruşmada bulunan sanık Fatma Y. hiç bir şey söylemezken, avukatı gelen raporu incelemek için süre istedi. Mahkeme heyeti de duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

4 HASTANE KARAR VEREMEMİŞTİ

İlk önce Konya Numune, ardından Meram Eğitim ve Araştırma, daha sonra Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ne gönderilen cinayet zanlısı Fatma Y'nin akıl sağlığı ile ilgili kesin karar verilememişti. Bunun üzerine Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilen Fatma Y, 3 hafta gözetim altında kalmış yine karar verilememişti.

Son olarak mahkeme heyeti tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurumu'nu gönderilen zanlı Fatma Y. 13 gün gözetim altında tutulduktan sonra karar verildi.Verilen raporda zanlı Fatma Y. hakkında, "Psikopatolojik bozukluğa dair bir bulgu rastlanmadığı ve akıl sağlığı yerindedir" denildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

7 Temmuz 2008 tarihinde merkez Meram ilçesi Yaka Mahallesi Köyceğiz Caddesi Konuk Sokak Numara 28'de bulunan müstakil evde, Mahmut Yeşil'in (53) önceki eşinden olan kızı Fatma Y. (29), evde bulunan iki kedisine kötü davrandığını iddia ettiği üvey kardeşleri Halil İbrahim (8) ve Esra Yeşil'e (7) önce suyla karıştırdığı tarım ilacını içirmiş, daha sonra kemerle boğarak öldürmüştü.

Olaydan sonra evde bulunan görme engelli anne Atiye Yeşil'in (32) durumu fark ederek komşularından yardım istemesiyle olay polise intikal etmişti. Polis, kaçan Fatma Y'yi bir süre sonra yanına aldığı kedileriyle birlikte yakalamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 12:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?