6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Katil abladan tüyler ürperten ifade

Konya'da 7 ve 8 yaşlarındaki kardeşlerini önce zehirleyip, ardından kemerle boğarak öldüren üvey abla, kedileriyle birlikte getirildiği emniyette kardeşlerini nasıl öldürdüğünü anlattı.

Olay, merkez Meram ilçesi Yaka Mahallesi Köyceğiz Caddesi Konuk Sokak numara 28'de bulunan müstakil evde dün öğleden sonra meydana gelmişti. Mahmut Yeşil'in (53) önceki eşinden olan 29 yaşındaki kızı Fatma Y., evde bulunan iki kedisine kötü davrandığını iddia ettiği üvey kardeşleri 8 yaşındaki Halil İbrahim ve 7 yaşındaki Esra Yeşil'e önce suyla karıştırdığı tarım ilacını içirmiş, daha sonra onları kemerle boğarak öldürmüştü.

Olaydan sonra evde bulunan görme engelli anne Atiye Yeşil'in (32) durumu fark
ederek komşularından yardım istemesiyle olay polise intikal etmişti.
Olaydan sonra yanına aldığı kedilerle kaçan Fatma Y., bir süre sonra yoldan geçen Mustafa Aktaş isimli vatandaştan istediği telefonla kardeşi Emine Meryem Y.'yi arayarak, "Abla ben kardeşlerimi öldürdüm" dedi.

Bu sırada cinayetin işlendiği evde bulunan abla Emine Meryem Y., yanında bulunan polislere kardeşinin aradığı numarayı söyledi. Polisler, Mustafa Aktaş'ı arayarak, "Senin telefonundan konuşan kız duruyor mu, kız cinayet işledi, bırakma onu" dedi. Aktaş da Fatma Y.'yi yakalayarak polisin gelmesini bekledi. Beyşehir Çevre Yolu'na gelen polis, vatandaşın yakaladığı katil zanlısı Fatma Y.'yi gözaltına aldı.

"KEDİLERİM İÇİN ÖLDÜRDÜM"

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu'na kedileriyle getirilen katil zanlısı Fatma Y., suçunu itiraf etti. Fatma Y.'nin ifadesinde, "Kardeşlerimi ben öldürdüm. Çocukları hiç sevmiyordum. Bir türlü onlarla anlaşamadım. Kedilerim vardı, bir türlü onlara rahat vermiyorlardı. Birkaç gün rahat dursalar kedilerimi barınağa verecektim. Rahat durmadılar ben de önce zehirledim, sonra boğarak öldürdüm. Sonrasında ise kedilerimi alarak kaçtım" dediği iddia edildi.

Fatma Y., poliste ifadesinin alınmasının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek, Konya Adliyesi'ne sevk edildi. Dün başörtülü olan Fatma Y.'nin bugün başının açık olduğu görüldü. Fatma Y.'nin adliyeye getirilişi sırasında erkek kardeşi olduğu öğrenilen bir genç, gazetecilerin üzerine yürüyünce polis tarafından durduruldu.

Genç kızın şu ana kadar psikolojik tedavi görmediği ve akıl sağlığının bozuk olduğuna dair bir raporunun olmadığı öğrenildi. Öte yandan, dün Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi morgunda otopsi yapılan çocuklardan numune alınarak, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Baba Mahmut Yeşil'in, ilk eşi öldükten sonra kendisinden 21 yaş küçük olan görme engelli Atiye ile evlendiği, bu evlilikten de Halil İbrahim ile Esra'nın dünyaya geldiği öğrenildi. Cinayet zanlısı abla Fatma Y., kardeşi Emine Meryem Y. ve bir erkek kardeşin ise baba Mahmut Yeşil'in ilk eşinden olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 13:01:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?