6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Katil ablanın kaderi raporda

Konya'da 7 ve 8 yaşlarındaki üvey kardeşlerini önce zehirleyip ardından boğarak öldüren ablanın cezasını, Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelecek rapor belirleyecek.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına 7 ve 8 yaşındaki üvey kardeşlerini öldüren Fatma Y. (29), cezai ehliyetinin olup olmadığının anlaşılması için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildiği için katılmazken, avukatı katıldı. Avukat, müvekkilinin hastanede olduğunu belirterek, gelmesinin beklenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Fatma Y.'nin 3 hafta boyunca Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tutularak akıl sağlığının yerinde olup olmadığı ve cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı yönünde rapor alınmasına karar verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

7 Temmuz 2008 tarihinde merkez Meram ilçesi Yaka Mahallesi Köyceğiz Caddesi Konuk Sokak numara 28'de bulunan müstakil evde, Mahmut Yeşil'in (53) önceki eşinden olan kızı Fatma Y. (29), evde bulunan iki kedisine kötü davrandığını iddia ettiği üvey kardeşleri Halil İbrahim (8) ve Esra Yeşil'e (7) önce suyla karıştırdığı tarım ilacını içirmiş, daha sonra kemerle boğarak öldürmüştü.

Olaydan sonra evde bulunan görme engelli anne Atiye Yeşil'in (32) durumu fark ederek komşularından yardım istemesiyle olay polise intikal etmişti. Polis, kaçan Fatma Y.'yi bir süre sonra yanına aldığı kedileriyle birlikte yakalamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 11:29:36
Güncelleme :10 Ekim 2008 Cuma 11:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?