6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Katil ablaya iki kez müebbet

Konya'da 7 ve 8 yaşlarındaki üvey kardeşlerini önce zehirleyip, ardından boğarak öldürmekten yargılanan katil zanlısı abla iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Akıllı raporu verilen üvey ablanın son sözünde, "Cinayeti işlemedim, onları cezalandırdım" sözleri mahkeme salonundakileri şaşırttı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, katil zanlısı Fatma Yeşil (29) ve avukatı Hakkı Ünalmış katıldı. Mahkeme heyeti, her türlü eksikliğin tamamlandığını açıklayarak, ceza-i ehliyeti olduğu belirlenen cinayet zanlısı Fatma Yeşil hakkında karar vermek için savcıdan mütalaasını istedi.

Savcı mütalaasında, "Cinayet zanlısı ablanın, babasının ikinci eşinden olma çocuklarını kedilerine kötü davrandığı için önce tarım ilacı ile zehirleyip, ardından 8 yaşındaki Halil İbrahim'i eşarpla, 7 yaşındaki Esra'yı ise bez kemerle boğarak öldürdüğü belirlenmiştir. Sanığın Adli Tıp Kurumu raporlarına göre akli dengesinin yerinde olduğunun tespit edilmesi nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 82/1 maddesinin e ve b bendine göre yakın akrabası olan kendini savunamayacak çocukları öldürmesinden dolayı iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

Sanık avukatı Hakkı Ünalmış ise, "Fatma'nın ailesi doğudan Konya'ya yerleşmiş, bu sırada annesi de 10 yaşındayken vefat etmiştir. Bunun üzerine baba iki kez daha evlenmiştir. Üvey annesinin gözleri görmediği gibi babası da kendisinde değildir. Bu nedenle Fatma evi kendisi için hapse çevirmiş, hastalık hastası durumuna gelmiştir. Kediler için çocuklara zarar vermemiştir. Olaydan önce ve o gün Halil İbrahim yine tuvaletini evin içine yapmıştır. Fatma da onları cezalandırmak istemiştir, ancak öldürmemiştir.Kendisinin öldürüp öldürmediği belli değildir. Çocuk hakları savunucusu olarak küçükler için ben de üzülüyorum. Müvekkilimin çocukları öldürdüğü kanaatinde duruluyorsa bile sınırın aşılması sonucu ölüme sebebiyet vermekten ceza verilmelidir. Beraat kararı verilsin" diye konuştu.

"BEN ÖLDÜRMEDİM, CEZALANDIRDIM"

Cinayet zanlısı üvey abla Fatma Yeşil, son sözünü soran mahkeme heyetini verdiği cevapla şaşırttı. Fatma Yeşil, "Avukatımın savunmalarına katılıyorum. Kardeşlerimi kesinlikle ben öldürmedim, sadece onları cezalandırdım" şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti, üvey abla hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 82/1 e ve b bendine göre, Halil İbrahim ve Esra Yeşil'i öldürmekten iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdıklarını, duruşmadaki hali nedeniyle bu cezayı müebbet hapis cezasına indirdiklerini açıkladı.

Olay, 7 Temmuz 2008 tarihinde merkez Meram ilçesi Yaka Mahallesi Köyceğiz Caddesi Konuk Sokak numara 28'de müstakil evde meydana gelmişti. Mahmut Yeşil'in (53) önceki eşinden olan kızı Fatma Yeşil (29), evde bulunan iki kedisine kötü davrandığını iddia ettiği üvey kardeşleri Halil İbrahim (8) ve Esra Yeşil'e (7) önce suyla karıştırdığı tarım ilacını içirmiş, daha sonra kemerle boğarak öldürmüştü.

Olaydan sonra evde bulunan görme engelli anne Atiye Yeşil'in (32) durumu fark ederek komşularından yardım istemesiyle olay polise intikal etmişti. Polis, kaçan Fatma Yeşil'i bir süre sonra yanına aldığı kedileriyle birlikte yakalamıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 13:37:16
Güncelleme :25 Ağustos 2009 Salı 16:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?