6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Katil bodyguard gazinocu polise takıldı

Konya'da bir restoranda aşçıyı tabancayla vurarak öldüren katil zanlısı Antalya'da bodyguard olmak isterken, gazinocu kılığına giren polisler tarafından yakalandı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, geçtiğimiz cuma günü bir restoranda aşçı olarak çalışan Mehmet Büyükboğa (36) tabanca ve bıçak darbesiyle öldürülmüş, aynı restoranda çalışan Halil Has ise yaralanmıştı.

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri ilçede yaptığı araştırmanın ardından cinayeti işleyen zanlının restorana müşteri olarak gelen "Ferhat" lakaplı Murat Ü. (27) olduğunu belirledi.

Cinayet zanlısı olarak aranmasına başlanan Murat Ü.'nün Beyşehir'den kaçtığının belirlenmesinin ardından Konya Cinayet Bürosu ekipleri devreye girdi. Beyşehir polisi ile birlikte hareket eden dedektifler yaptıkları araştırmada şüpheli şahsın Antalya'da olduğunu ve sürekli yer değiştirdiğini tespit etti.

Antalya'ya giden dedektifler, il merkezinde ve Side'de yaptıkları araştırmada Murat Ü.'nün Kumluca beldesinde olduğunu belirledi. Dedektiflerden bir kişi gazinocu, bir tanesi de koruma kılığına girerek restoran ve eğlence merkezlerinde araştırmaya başladı.

Yapılan araştırmalarda aranan Murat Ü.'nün bir eğlence merkezinde olduğunu gören dedektifler, cinayet zanlısıyla sohbet etmeye başladı. Bir süre sohbet ettikten sonra cinayet zanlısı, gazinocu kılığındaki polise, "İş arıyorum, bodyguardlık yaparım" dedi. Bunun üzerine polis, zanlıyı gazinolarına götürme bahanesiyle eğlence merkezinden çıkartarak otomobile bindirdikten sonra kelepçeyi taktı.

Yakalanan katil zanlısı Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek ifadesi alındı. İfadesi tamamlanan ve cinayet silahını kullanan şüpheli Murat Ü. yoğun güvenlik önlemleri altında polis yeleği giydirilerek, "Tabanca ile kasten öldürme ve kasten yaralama" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan zanlı Beyşehir Cezaevi'ne teslim edildi. Zanlı Murat Ü.'nün müşteri olarak gelip gittiği restoranda bazı kişilerle tartıştığı, bu tartışmaya karışan ve kendilerini ayırmak isteyen aşçı Mehmet Büyükboğa'nın da kavgada öldürüldüğü anlaşıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 12:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?