7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Katil çifte 50 yıl hapis

Konya'da sevgilisi öldürülen, kendisi de ağır yaralanan ve katillerinin ismini söyledikten sonra ölen genç kadının katil zanlısı çifte 50 yıl hapis cezası verildi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasının karar duruşmasına tutuklu sanıklar Mehmet Ş. (22) ile eşi Güneş Ş. (28), maktul yakınları ve taraf avukatları katıldı. Savcı, cinayetle ilgili her iki sanığın da TCK'nın 81/2 maddesi gereğince cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatları, olayın müvekkilleri kendilerini korurken yaşandığını, ölmeden önce Ayşen Mamuş'un verdiği ifadenin sağlıklı olduğunu düşünmediklerini belirtti. Sanık avukatları bu nedenle müvekkillerine verilecek cezanın en alt seviyesinde tutulmasını talep etti.

Müşteki avukatları ise her iki gencin de kasten öldürüldüğünü, bu nedenle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Her iki tarafın da savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, sanıklar hakkında karar verdiklerini belirterek son sözlerini sordu.

Sanıklardan Güneş Ş., son sözlerinde, "Böyle bir olay yaşandığı için çok üzgünüm" şeklinde konuşurken, Mehmet Ş., "Takdir mahkemenin, pişmanım" dedi. Mahkeme Başkanı Nehir Öner, duruşmalardaki ifadelerin yanı sıra, polisin ölmeden önce görüştüğü Ayşen Mamuş'un ifadesini de dikkate alarak karar verdiklerini söyledi. Mahkeme heyeti, bu açıklamanın ardından her iki sanığa da müebbet hapis cezası verdiklerini, 29. maddeyi uygulayarak cezalarını 25'er yıla düşürdüklerini ifade etti.

Olay, 13 Kasım 2007 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Elmalılı Hamdi Hoca Caddesi'ndeki Ayşen Mamuş'a ait evde meydana gelmişti. Sevgilisi olan Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencisi Ferhat Korucu ile evine giden Ayşen Mamuş, karşısında eski ev arkadaşı Güneş Ş. ile Mehmet Ş.'yi gördü. Tartışma çıkmasının ardından Mehmet Ş.'nin ilk önce Ferhat Korucu'ya ateş ederek ölümüne neden olduğu, daha sonra da Aysen Mamuş'u yaraladığı öne sürülmüştü. Ayşen Mamuş olayı anlattıktan sonra kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 18:35:13
Güncelleme :17 Aralık 2008 Çarşamba 18:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?