7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Katil Facebook'tan yakalandı

Konya'da 8 gün önce üvey amcasını sokak ortasında tabancayla vurarak öldüren katil zanlısı, Facebook'ta arkadaşına mesaj atınca kendisini takip eden cinayet bürosu ekipleri tarafından suç aleti tabancayla birlikte yakalandı.


2 Mayıs 2008 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi İhsaniye Mahallesi Melike Sokak üzerinde A.Y'nin (48) 8 el ateş edilerek öldürülmesi olayıyla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri yaptıkları araştırmada, katil zanlısının A.Y'nin üvey yeğeni Ş.F.Y. (25) olduğunu tespit etti.

Polis, katil zanlısını yakalamak için ilk önce Konya'da bir kaç evde arama yaptı ama sonucu ulaşamadı. Zanlının Konya'daki arkadaşları arasında yaptığı araştırmada dedektifler, çok iyi derecede İngilizce, Rusça ve
bilgisayar bilen üniversite öğrencisi Ş.F.Y.'nin olaydan hemen önce de internet kafeden çıktığını öğrendi. İnternet kafedeki bilgisayarlar üzerinde inceleme yapan dedektifler, katil zanlısı Ş.F.Y.'nin kullandığı bilgisayardan Facebook'a girdiğini belirledi. Facebook adresini takibe alan polis, olaydan sonra zanlının tekrar Facebook'a girdiği ve buradan Ankara'da ikamet eden arkadaşına "yanına geliyorum" diye mesaj gönderdiğini tespit etti.

ZANLI KAÇTI, POLİS TAKİP ETTİ
Zanlının arkadaşını belirleyen polis Ankara'ya hareket etti. Ankara'da katil zanlısının arkadaşına ulaşan polis, şahsın 2 gün kaldıktan sonra Antalya'ya gittiğini öğrendi. Cinayet Bürosu Amiri Ertuğrul Güler ve beraberindeki 7 kişilik özel ekip Antalya'ya giderek birçok ilçede araştırma yaptı.

Yapılan araştırmalarda katil zanlısının her gün farklı bir ilçede kaldığını, son olarak da Serik ilçesinin Kadriye beldesine gittiğini belirledi. Beldeye giden dedektifler, bazen kiraladıkları Antalya plakalı otomobillerle gezerek, bazen de müşteri gibi restoranlara, pansiyonlara girerek bilgi edindi. 8 gündür kaçan zanlının Üçkumtepe mevkiinde bulunan bir pansiyonda kaldığını öğrenen polis, pansiyonun etrafını çevirdi. Kapıdan elinde çantayla çıkan katil zanlısı Ş.F.Y., polis tarafından yakalandı. Zanlının çantasından ise olayda kullandığı 7.65 çapındaki tabanca çıktı.


Ş.F.Y., bugün sabaha karşı Konya'ya getirilerek Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu'ne götürüldü. Ş.F.Y.'nin ilk ifadesinde, "Babamın ölümünden sonra amcam sürekli beni sıkıştırıyor, babamla ortak olan iş yerindeki payımızdan vazgeçmemizi istiyordu. Olay günü de ben internet kafeden çıktım, amcamla karşılaştım. Amcam bana hakaretler yağdırdı, küfürler etti ben de vurdum" dediği öğrenildi.
Zanlının poliste sorgusunun tamamlanmasının ardından bugün öğleden sonra Konya Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor.

CİNAYET ZANLISI ADLİYE'DE

Konya'da 8 gün önce üvey amcasını sokak ortasında tabancayla vurarak öldüren ve internet sitesinden arkadaşına attığı mesaj sayesinde yakalanan şahıs adliyeye sevk edildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası dedektiflerinin Facebook intermet sitesinden arkadaşına attığı mesaj sayesinde Antalya'nın Serik ilçesinde yakaladığı zanlı Ş.F.Y. (25), yapılan sorgusunun ardından sağlık kontrolü için Konya Numune Hastanesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünün ardından zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında Konya Adliyesi'ne sevk edildi.
Zanlı Ş.F.Y. sorgusunda, üvey amcası Alaaddin Y.'yi babasıyla ortak olduğu iş yerinden babası öldükten sonra kendilerine pay vermediği ve olay günü gittiği internet kafenin çıkışında karşılaştığı amcasını kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle vurduğunu belirtmişti.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 11:19:07
Güncelleme :10 Mayıs 2008 Cumartesi 17:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elenkilit IP: 88.243.184.xxx Tarih : 10.05.2008 12:20:38

e nere kaçacan kapana kısılcan kaciş yok