30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Katil kocaya müebbet

Konya'da işkence yapması sonucu evi terk eden karısını ve kayınpederini öldüren şahıs hakkında tasarlayarak adam öldürme suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken zanlı kendini, "kayınvalidem elime vurunca silah patladı" diyerek savundu.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına eşini ve kayınpederini öldüren zanlı Ramazan K., maktul yakınları ve sanık avukatları katıldı. Sanık hakkında savcının tasarlayarak kasten adam öldürme suçunu işlediği gerekçesiyle davanın açıldığını belirtmesinin üzerine mahkeme başladı. Mahkeme heyeti ilk önce karısını ve kayınpederini öldüren sanık Ramazan K'yi dinledi.

Ramazan K, "Kaynanam telefon açtı ve gelip çocuğu görebileceğimi söyledi. Bende evlerine gittim. Konuşurken bana saldırdılar. Bende kaçarak arabamda bulunan silahımı aldım, balkon kapısına geldim. Kayınpederim elinde bıçakla beni içeri çekmeye çalıştı. Bende silahımı çektim. O sırada kayınvalidem elimi tuttu silah ateş aldı. Ben kimseyi öldürmeye gitmedim, aniden oldu, tasarlamadım" dedi.

ANNE, KIZINI VE KOCASINI KURTARMAK İSTEMİŞ

Kızını ve kocasını kaybeden anne Güllü Karataş ise, "Kocasının kızıma kötü davrandığını ve ahırda kaldığını öğrendim ve eşimle kızımı alıp geldik. Biz geldiğimizde kızımın kocası da gelmişti, biz eve balkondan girdik. Ramazan beni 61 defa aramış. Sonra ben onu aradım ve eşimle kızımın alışverişte olduğunu söyledim. Eşim o sırada mutfak perdesini araladı.

Ramazan eşimi görünce 'Barışmaya geldim' dedi. Eşim kapıyı açmayınca silahını çekti, ben elinden tuttum beni iteledi ve ateş etti. Ateş edince de ben çocuğu vererek Ramazan'ı gönderdim, içeri girdiğimde kızım ve kocam vurulmuş yerde yatıyordu" şeklinde konuştu. Evin içerisinde bulunan diğer çocukları da dinleyen mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, 23 Temmuz 2011 tarihinde Merkez Selçuklu İlçesi Kaşgarlı Mahmut Mahallesi Durucay Sokak Menekşe Sitesi'nin giriş katındaki dairede meydana gelmişti. Dilek K. (37), kocası Ramazan K'nin (37) kötü davranıp, ahıra kapatması ve üzerine kuma getireceğini öğrenmesi üzerine ailesinin evine dönmüş, Ramazan K. ise kayınpederinin evine gelerek balkonun penceresinden Muzaffer Karataş (61) ile karısı Dilek K.'yi ruhsatsız tabancayla vurarak öldürmüştü.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2011 Salı 15:11:15
Güncelleme :19 Ekim 2011 Çarşamba 13:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?