6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Katil komşunun kaderi Adli Tıp'ta

Konya'da kaybolduktan 33 gün sonra öldürülüp cesedi sobada yakıldığı ortaya çıkan 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu'nun katili komşu kadının cezasını, adli tıptan gelecek rapor belirleyecek.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Beyza Çökekoğlu'nun öldürülerek yakılması davasının görülmesine bugün başladı. Mahkemeye İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen tutuklu sanık Kezban U. katılmazken, Beyza'nın annesi Asuman, babası Seyit Çökekoğlu, avukatları ve diğer yakınları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen cinayet zanlısı Kezban U.'nun ev sahibi Emine Gürbüz, "Olay günü ben Beyza'yı elinde poşetle bizim dış kapıda görmüştüm. Bir süre sonra Kezban kahvaltıya bize geldi. Onun elinde de beyaz poşet, içerisinde de 3 ekmek ve 6 yumurta vardı. Kahvaltı yapıyorduk. Beyza'nın annesi Beyza'nın kaybolduğunu söyleyerek bize geldi. Kezban da onlarla birlikte aramaya çıktı" dedi.
Cinayet zanlısı Kezban U.'dan şikayetçi olduğunu belirten anne Asuman Çökekoğlu da, "Üç haftalık hamileyim. Kızım Beyza'nın sonuna kadar hakkını arayacağım. Hamileliğim müsaade ettiği sürece davalara katılacağım" şeklinde konuştu.

Çökekoğlu ailesinin avukatı Hülya Gök ise, "Sanığın, cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor gönderilmesini yanlış buluyoruz. Bu yüzden rapor alınmadan yargılanmasını istiyoruz. Çünkü sanık ifadesinde cinayeti detaylarıyla anlatmış ve olaydan sonra delilleri nasıl yok ettiğini belirtmiştir. Bu sanığın akıllı olduğunu göstermektedir" dedi.

Sanık Kezban U. hakkında savcı, Türk Ceza Kanunu'nun 82/1 maddesinin E ve H bendine göre, "Çocuğu ya da beden, ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürme ile delilleri ortadan kaldırma" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

RAPORDAN SONRA YARGILANMAYA DEVAM EDİLECEK

Mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına dair rapor alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini, bu nedenle raporun gelmesinin ardından yargılanmaya devam edeceklerini söyledi. Beyza'nın annesi Asuman ile babası Seyit Çökekoğlu, "Kızımızın katilinin akıl sağlığı yerinde değil raporu almasını istemiyoruz. Ömür boyu cezaevinde çürüsün, bunun için biz sonuna kadar davamızın arkasında olacağız. Bizim yüreğimiz yandı, başka ailelerin de yüreği yanmasın" diye konuştu.

Kezban U.'nun cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına dair raporun beklenmesi için duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Duruşma salonundan çıkan Beyza'nın yakınları gözyaşlarına boğularak, sinir krizi geçirdi.

Olay, Konya'nın merkez Meram ilçesinde 30 Nisan tarihinde meydana gelmişti. Sabah saatlerinde evlerine yüz metre uzaklıktaki marketten ekmek ve yumurta alan Beyza Çökekoğlu, dönüşünde kaybolmuştu.

Konya Cinayet Bürosu dedektiflerinin 33 gün süren çalışmasının ardından 'Beyza'yı evinin önüne kadar bıraktım' diyen ve aramalara katılan komşu Kezban U.'nun öldürerek sobada yaktığı ortaya çıkmıştı. İki çocuk annesi cinayet zanlısı, 25 Aralık 2008 tarihinde ölen kızı nedeniyle Beyza'yı kıskanıp kaçırdıktan sonra kızının oyuncaklarıyla oynamadığı için öldürdüğünü itiraf etmesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 14:54:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?