6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Katil komşuya müebbet istemi

Konya'da öldürülerek sobada yakılan 4 yaşındaki Beyza'nın cinayet zanlısı komşu kadın Kezban U. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Konya'da Asuman ve Seyit Çökekoğlu çiftinin 4 yaşındaki astım hastası kızları Beyza Çökekoğlu, 30 Nisan sabahı markete ekmek almaya gittikten sonra dönerken kaybolmuştu. 33 gün süren araştırma sonucunda komşu Kezban U.'nun küçük Beyza'yı kaçırarak öldürdüğü ortaya çıkmıştı.

Cinayet zanlısı komşu kadın hakkında Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı iddianamesinde, olay günü Beyza'nın ekmek almaya gittiğini, komşusu Kezban U.'nun, marketten Beyza'yı elinden tutarak evine götürdüğünü belirterek,"Zanlı evin içerisinde Beyza'nın ağlaması sonucu, kaçırdığının ortaya çıkmasından korkarak boğazını sıkarak öldürmüş, ardından da cesedini sobada yakmıştır. Bu nedenle cinayet zanlısı Kezban U.'nun Türk Ceza Kanunu'nun 82/1 maddesinin E ve H bendine göre, 'Çocuğu yada beden ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürme ile delilleri ortadan kaldırma' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istiyorum" dedi.

Önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak olan Kezban U., hakkında mahkeme heyeti hücrede kalma cezası bile verebilecek. Kızını öldüren komşusu hakkında en ağır cezanın verilmesini istediğini belirten anne Asuman Çökekoğlu, "Savcının en yüksek cezayı istemiş ve bu şekilde karar verilmesini istiyorum. Bizim hayatımız karardı, onun da hayatı kararsın. Böyle bir kadının insanlar arasında bulunmaya hakkı yok. Cezaevinden çıkmasın" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 13:17:25
Güncelleme :27 Temmuz 2009 Pazartesi 13:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?