6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Katil zanlısı üvey abla tutuklandı

Konya'da 7 ve 8 yaşlarındaki kardeşlerini önce zehirleyip, ardından da kemerle boğarak öldüren üvey abla tutuklanırken, kedileri bir araziye bırakıldı.

Olay, merkez Meram ilçesi Yaka Mahallesi Köyceğiz Caddesi Konuk Sokak numara 28'de bulunan müstakil evde dün öğleden sonra meydana gelmişti.

53 yaşındaki Mahmut Yeşil'in eski eşinden olan 29 yaşındaki kızı Fatma Y., evde bulunan iki kedisine kötü davrandığını iddia ettiği üvey kardeşleri 8 yaşındaki Halil İbrahim ve 7 yaşındaki Esra Yeşil'e önce suyla karıştırdığı tarım ilacını içirmiş, daha sonra onları kemerle boğarak öldürmüştü.

Olaydan sonra evde bulunan görme engelli anne Atiye Yeşil'in durumu fark ederek komşularından yardım istemesiyle olay polise intikal etmişti. Olayın ardından yoğun güvenlik önlemleri altında bugün Konya Adliyesi'ne sevk edilen katil zanlısı Fatma Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, katil zanlısının kardeşlerini öldürme sebebi olarak gösterdiği kediler ise başka kedilerin arasına boş bir araziye bırakıldı.

Baba Hamza Mahmut Yeşil, bugün çocuklarının cenazesini Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan aldı. Çocukların cenazesi, yarın Üçler Mezarlığı'na defnedilmek üzere Musalla Mezarlığı'nın morguna konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 17:05:05
Güncelleme :8 Temmuz 2008 Salı 17:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?