6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Katile 31 yıl, azmettirene müebbet!

Konya'nın Seydişehir ilçesinde falcıyı öldüren cinayet zanlısına 31 yıl 4 ay, azmettirenlere ise cinayet suçundan müebbet, gasp suçundan ise 6'şar yıl 8'er ay hapis cezası verildi.

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "falcı cinayeti" davasına tutuklu sanıklar Mehmet T., Kadir T., Kerim A., Yüksel Ç. ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti davanın karar aşamasına geldiğini belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi.

Savcı dört sanığın da planlayarak gasp amaçlı cinayeti işlediğini belirterek, haklarında kasten adam öldürme suçundan TCK 82/1 maddesinden, gasp suçundan ise TCK 149/1 maddesi gereğince cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatları ise müvekkillerinin cinayeti planlayarak işlemediğini savunarak, verilecek cezanın en alt seviyede tutulmasını talep etti.

Karar veren mahkeme heyeti, sanıklardan Mehmet T., Kadir T. ve Kerim A.'ya cinayeti azmettirdikleri gerekçesiyle kasten adam öldürme suçundan müebbet, gasp suçundan ise 6'şar yıl 8'er ay hapis cezası verdi. Cinayeti işlediği iddia edilen Yüksel Ç.'e ise cinayetten ilk önce müebbet cezası verildi daha sonra 25 yıla düşürüldü. Sanık Yüksel Ç.'ye gasp suçundan 5 yıl 4 ay, ruhsatsız silah bulundurmaktan ise 1 yıl hapis cezası verildi. Sanık Ç. toplam 31 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

Olay, 23 Şubat 2008 tarihinde Seydişehir ilçesi Yeni Cami Mahallesi 1304. Sokak 8 numaralı müstakil tek katlı gecekonduda meydana gelmişti. Yalnız yaşayan ve geçimini bıçak bileyip özel fal bakarak sağlayan Altan Eroktay (70), ensesinden tek el ateş edilerek öldürülmüştü. Konya Cinayet Bürosu dedektifleri falına baktığı kişiler üzerinden yola çıkarak yaptığı araştırma sonucunda cinayeti aydınlatmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 21:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?