6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Katili yemini de kurtaramadı

Konya'da ev kiraladığı emlakçıyı gasp edip öldüren, cesedini bir kuyuya atıp yakan, evini ve aracını kundaklayan katil zanlısı müebbet ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Faruk Şengül, maktul yakınları ve taraf avukatları katıldı. Savcı Faruk Şengül'ün cinayet, gasp ve mala zarar verme suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Müdahil avukatı ise, "Müvekkillerimin babası olan Bekir Çorap, gasp için öldürülmüştür. Cesedinin ve evinin yakılmasının yanı sıra iş yerindeki kasadan da 25 bin Euro alınmıştır. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Sanık avukatı ise, müvekkilinin cinayeti işlediğini açık bir şekilde itiraf ettiğini belirterek, "Müvekkilim gasp için cinayeti işlememiş, ikinci eşi hakkında kötü konuştuğu için kendini kaybetmesi sonucu öldürmüştür. Müvekkilim hakkında verilecek cezada tahrik unsurlarının uygulanmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Son sözü sorulan Sanık Faruk Şengül, "Benim paraya pula ihtiyacım yok, babamın fazlasıyla var. Çocuklarımın üzerine yemin ederim ki, namusum için öldürdüm. Hatta ben öldürmedim, o kendini öldürttü" diye konuştu. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı 'bir suçu gizlemek', 'delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak' amacıyla Bekir Çorap'ı öldürmek suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Ardından mahkeme heyeti sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezayı müebbede çevirdi. Şengül gasp suçundan ise, önce 10 yıl hapis cezasına çaptırılırken bu ceza da 8 yıl 4 aya düşürüldü. Yakarak mala zarar verme suçundan da ise sanığa 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti sanık Faruk Şengul'e müebbet ve 9 yıl 10 ay hapis cezası vermiş olurken, aynı davada yargılanan ikinci eşi N.G. hakkında da beraat kararı verildi.
Olay, 9 Kasım 2007 tarihinde meydana gelmiş, emlakçı Bekir Çorap'ın kaybolması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri araştırma başlatmış, 11 Kasım tarihinde cinayet büro ekipleri şüpheli olarak Faruk Şengül ile ikinci eşi N.G.'yi gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan şüphelilerden Faruk Şengül cinayeti itiraf edip, öldürdüğü emlakçı Bekir Çorap'ın cesedinin yerini göstermesiyle olay aydınlatılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 12:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?